lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10035 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: V Hniezde záchrany našli v noci novonarodeného chlapčeka

Košice 6. decembra (TASR) - Novonarodené dieťa niekto uložil v noci na dnes do košického Hniezda záchrany. Signál zariadenia v areáli Univerzitnej nemocnice L. Pasteura sa rozozvučal v stredu (5. decembra) o 23.00 h. "Pracovníci Neonatologického oddelenia UNLP sa ujali asi šesťtýždňového dieťaťa, zabaleného v perinke a fusaku. Chlapček je zdravý bez známok násilia s váhou 3700 g, meria 53 cm," ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Najviac detí s vrodenou chybou sa narodilo v Prešovskom kraji

Bratislava 20. januára (TASR) – Najviac detí s vrodenou chybou sa v roku 2011, z ktorého sú posledné spracované údaje, narodilo v Prešovskom (351) a Nitrianskom kraji (225). Naopak, najmenej detí s vrodenou chybou sa narodilo v Banskobystrickom kraji (116). Celkovo sa predvlani narodilo okolo 61.000 detí.

Lekarne.sk

NR SR: R. Raši predložil návrh na zmenu zoznamu chorôb, pre zavádzanie DRG

Bratislava 25. februára (TASR) - Zoznam chorôb by sa mal pre potreby zavádzania nového spôsobu odmeňovania nemocníc tzv. DRG systému zmeniť. Poslanec Národnej rady SR Richard Raši (Smer-SD) predložil novelu zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorá doteraz používaný zoznam chorôb od septembra rozširuje.

Lekarne.sk

ČR: Chrípka zabila v sezóne 2012/2013 doteraz najvyšší počet pacientov - 124

Praha 3. apríla (TASR) - Na následky komplikácií pri chrípkových ochoreniach zomrelo v ČR počas končiacej sa sezóny 2012/2013 124 ľudí, čo je najviac za minulé štyri roky. Informoval o tom dnes hlavný hygienik ČR Vladimír Valenta. Podľa jeho slov väčšinu ochorení v ČR spôsobil vírus chrípky typu A(H1N1), známy širokej verejnosti pod označeniami prasacia alebo mexická chrípka.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 14 percent

Žilina 13. mája (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 19. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 14 percent, čo predstavuje chorobnosť 975,5 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...