lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Poistenci by do štyroch rokov mali dostať preukazy s čipom

Bratislava 28. decembra (TASR) - Elektronizácia zdravotníctva sa má posunúť ďalej, ministerstvo zdravotníctva predložilo návrh zákona o Národnom zdravotníckom informačnom systéme. Ten vytvára základný legislatívny rámec pre informatizáciu. Ako vyplýva z materiálu, poistenci by od zdravotných poisťovní mali do konca roku 2015 dostať preukaz s elektronickým čipom.

Lekarne.sk

Deväťročné mexické dievčatko priviedlo na svet zdravé dieťa

Mexiko 6. februára (TASR) - Deväťročná Mexičanka porodila zdravú, 2,7 kilogramu vážiacu dcérku. Informovali o tom dnes tamojšie úrady a jej matka, ktorých citoval spravodajský server inquirer. net.

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: Peľ jelše a liesky v ovzduší dosahuje napriek chladu vysoké hladiny

Banská Bystrica 13. marca (TASR) - Napriek tomu, že na horách i vo vyššie položených obciach na strednom a severnom Slovensku je ešte veľa snehu, výrazné oteplenie počas 10. kalendárneho týždňa zasahujúce aj do týchto dní prinieslo predpokladaný nárast peľových alergénov v ovzduší na celom území Slovenska. "Spočiatku pomaly sa rozbiehajúca peľová sezóna jelše a liesky prudko naštartovala nielen...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP v rámci optimalizácie nezazmluvnila niektoré oddelenia nemocníc

Bratislava 19. apríla (TASR) – Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) v rámci optimalizácie od 1. apríla nepredĺžila zmluvu s gynekologickým a novorodeneckým oddelením v nemocnici v Kráľovskom Chlmci, v prešovskej fakultnej nemocnici zasa nezazmluvnila oddelenie plastickej chirurgie a kliniku pracovného lekárstva a klinickej toxikológie. Od 1. januára už VšZP nemá zmluvu ani s oddelením ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Alergikom sa v týchto dňoch podľa RÚVZ ľahšie dýcha

Banská Bystrica 29. mája (TASR) - Počas uplynulých dní na väčšine územia SR dominoval peľ tráv a slabo alergizujúci peľ ihličnanov z čeľade borovicovité. Celkovo došlo najmä v druhej polovici minulého týždňa k poklesu denných koncentrácií peľu  v ovzduší. Veľmi vysoké koncentrácie sa však vďaka kvitnutiu tráv a ihličnanov udržiavali začiatkom týždňa najmä na strednom a severnom Slovensku.

Stačí desať sekúnd a zbaví vás mínusových dioptrií aj astigmatizmus. Laserová medicína napreduje rýchlosťou svetla.

Slovensko sa stalo prvou krajinou v našom regióne, v ktorej bol v júli 2022 nainštalovaný v súčasnosti najmodernejší a najrýchlejší femtosekundový laser, aký je dnes dostupný – VISUMAX 800. Pre pacienta sa čas pod laserom skrátil len na päť až desať sekúnd. Navyše sa vďaka nemu zlepšuje dostupnosť laserových operácií aj pri tých refrakčných chybách, pri ktorých to doposiaľ nebolo na základe výsledkov vstupných vyšetrení odporúčané. Ako sme sa dostali až sem?