lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Poistenci by do štyroch rokov mali dostať preukazy s čipom

Bratislava 28. decembra (TASR) - Elektronizácia zdravotníctva sa má posunúť ďalej, ministerstvo zdravotníctva predložilo návrh zákona o Národnom zdravotníckom informačnom systéme. Ten vytvára základný legislatívny rámec pre informatizáciu. Ako vyplýva z materiálu, poistenci by od zdravotných poisťovní mali do konca roku 2015 dostať preukaz s elektronickým čipom.

Lekarne.sk

Deväťročné mexické dievčatko priviedlo na svet zdravé dieťa

Mexiko 6. februára (TASR) - Deväťročná Mexičanka porodila zdravú, 2,7 kilogramu vážiacu dcérku. Informovali o tom dnes tamojšie úrady a jej matka, ktorých citoval spravodajský server inquirer. net.

Lekarne.sk

B. BYSTRICA: Peľ jelše a liesky v ovzduší dosahuje napriek chladu vysoké hladiny

Banská Bystrica 13. marca (TASR) - Napriek tomu, že na horách i vo vyššie položených obciach na strednom a severnom Slovensku je ešte veľa snehu, výrazné oteplenie počas 10. kalendárneho týždňa zasahujúce aj do týchto dní prinieslo predpokladaný nárast peľových alergénov v ovzduší na celom území Slovenska. "Spočiatku pomaly sa rozbiehajúca peľová sezóna jelše a liesky prudko naštartovala nielen...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP v rámci optimalizácie nezazmluvnila niektoré oddelenia nemocníc

Bratislava 19. apríla (TASR) – Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) v rámci optimalizácie od 1. apríla nepredĺžila zmluvu s gynekologickým a novorodeneckým oddelením v nemocnici v Kráľovskom Chlmci, v prešovskej fakultnej nemocnici zasa nezazmluvnila oddelenie plastickej chirurgie a kliniku pracovného lekárstva a klinickej toxikológie. Od 1. januára už VšZP nemá zmluvu ani s oddelením ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Alergikom sa v týchto dňoch podľa RÚVZ ľahšie dýcha

Banská Bystrica 29. mája (TASR) - Počas uplynulých dní na väčšine územia SR dominoval peľ tráv a slabo alergizujúci peľ ihličnanov z čeľade borovicovité. Celkovo došlo najmä v druhej polovici minulého týždňa k poklesu denných koncentrácií peľu  v ovzduší. Veľmi vysoké koncentrácie sa však vďaka kvitnutiu tráv a ihličnanov udržiavali začiatkom týždňa najmä na strednom a severnom Slovensku.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...