lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11182 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

PREŠOV: Námestníčka FNsP pripustila, že v práci dnes nebolo vyše 50 lekárov

Prešov 30. novembra (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove (FNsP), pre ktorú platí núdzový stav, zasadá bezpečnostná rada prešovského obvodu. Počas rokovania s krátkym vyhlásením pred novinárov predstúpila námestníčka riaditeľa FNsP pre ošetrovateľstvo Jana Jurášeková. K aktuálnemu stavu uviedla, že pôvodne podalo výpovede 171 lekárov, z ktorých 29 výpovede ...

Lekarne.sk

LOZ: Lekári ostávajú v štrajkovej pohotovosti, opäť žiadajú odchod Uhliarika (3)

Bratislava 15. decembra (TASR) - Lekárske odbory zatiaľ neodvolajú štrajkovú pohotovosť, ktorú vyhlásili pre nespokojnosť s napĺňaním ich spoločného memoranda. "Zákony prijaté v parlamente ešte nenadobudli účinnosť, preto je zatiaľ predčasné hovoriť o zrušení štrajkovej pohotovosti. K tomuto nás vedie skúsenosť z posledných dní, a preto si počkáme na ukončenie celého legislatívneho procesu," ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pre ARO a chrípky zatvorili tento týždeň niektoré školy a škôlky

Bratislava 27. januára (TASR) - Akútnych respiračných ochorení (ARO) bolo tento týždeň hlásených viac ako minulý. Ich počet vzrástol o osem percent. Najviac chorých bolo v Žilinskom kraji.

Lekarne.sk

USA: Najvyšší človek sveta z Turecka možno po liečení vo Virgínii prestane rásť

Charlottesville 13. marca (TASR) - Najvyšší človek sveta, Sultan Kösen z Turecka, možno po liečení v Spojených štátoch prestane rásť. Informovala o tom dnes agentúra AP. Kösena s výškou 2,51 metra zapísali v roku 2011 do Guinnessovej knihy rekordov ako najvyššieho žijúceho človeka.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počet ARO tento týždeň stúpol na 46.803 prípadov

Bratislava 20. apríla (TASR) - V 16. kalendárnom týždni evidoval Úrad verejného zdravotníctva SR 46.803 prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO). V porovnaní s predchádzajúcim týždňom tak došlo k vzostupu chorobnosti o 6,3 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Prešovskom kraji, najnižšiu v Trenčianskom kraji.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...