lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11173 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ANS: Štát pri príprave tranformácie zvýhodňuje svoje nemocnice

Bratislava 12. júla (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) má obavy z príprav ministerstva zdravotníctva na oddlženie nemocníc. Štát podľa nej v príprave transformácie nemocníc na akciové spoločnosti výrazne zvýhodňuje štátne subjekty. TASR informoval Miroslav Valaštík z Kancelárie ANS.

Lekarne.sk

Štúdia: Takmer 40 percent Európanov trpí duševnou poruchou

Londýn 6. septembra (TASR) - Nová štúdia ukazuje, že približne 38 percent Európanov, čiže 165 miliónov ľudí, má nejaký druh duševnej alebo neurologickej choroby a väčšina z nich sa nelieči. Vedci analyzovali údaje zhromaždené od vyše 500 miliónov ľudí v 30 krajinách Európskej únie a Švajčiarska, Islandu a Nórska. Odborníci po troch rokoch skúmania zistili vyše 90 rôznych problémov: od porúch ...

Lekarne.sk

Antarktída: Chorú Američanku letecky evakuovali z južného pólu

Christchurch 17. októbra (TASR) - Vážne chorú americkú inžinierku dnes po týždňoch čakania letecky evakuovali z južného pólu na Nový Zéland. Renee-Nicole Douceurová (58) pracovala ako manažérka na americkej výskumnej stanici Amundsen–Scott na južnom póle. V auguste zrejme utrpela mozgovú príhodu, následkom ktorej začala mať problémy s rozprávaním a zrakom.

Lekarne.sk

Bosna prijme na liečenie Líbyjčanov zranených v konflikte

Sarajevo 17. novembra (TASR) - Bosnianska prezidentská kancelária dnes oznámila, že schválila žiadosť líbyjskej ambasády, aby bosnianske nemocnice prijali na liečenie Líbyjčanov zranených počas nedávneho konfliktu. Bosnianski lekári majú bohaté skúsenosti z liečenia zranených z bosnianskej vojny (1992-95), uviedla agentúra AP. Oznámenie prezidentskej kancelárie neuvádza, koľkých Líbyjčanov ...

Lekarne.sk

MZSR: Vo výpovedi zostáva 636 lekárov

Bratislava 30. novembra (TASR) - V nemocniciach, ktoré sú v núdzovom režime (16) stiahlo dnes výpoveď 276 lekárov. Vo výpovedi stále zostáva 636 lekárov, z celkového počtu 1339 podaných výpovedí. Informácie Ministerstvu zdravotníctva SR poskytli riaditelia jednotlivých nemocníc.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...