lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11055 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

LEVOČA: Na Levočskom lekárskom dni sa zúčastnilo viac než 200 odborníkov

Levoča 30. novembra (TASR) - Viac než 200 odborníkov z radov lekárov, sestier, ale aj medicínsko-technických pracovníkov z celej Slovenskej republiky a Česka sa vo štvrtok (29.11.) zišlo v Mestskom divadle Levoča na 21. ročníku Levočského lekárskeho dňa. Ten sa konal pri príležitosti 112. výročia založenia nemocnice a organizovala ho Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL,...

Lekarne.sk

ČR: Chrípka si už vyžiadala 11 životov, ministerstvo uvoľňuje lieky z rezerv

Praha 11. januára (TASR) - Už 11 ľudí zomrelo v ČR na následky komplikácií pri chrípkovom ochorení, informoval s odvolaním sa na hlavného hygienika ČR internetový server iDNES. cz. Dnes do 13.00 h bolo v ČR hospitalizovaných s chrípkou 80 ľudí, 11 pacientov zomrelo, uviedol hlavný hygienik Vladimír Valenta s tým, že odborníci už súčasnú situáciu považujú za epidémiu.

Lekarne.sk

UPJŠ: Nový mikroskop na Lekárskej fakulte poslúži na výskum mužskej plodnosti

Košice 19. februára (TASR) - Ústav anatómie Lekárskej fakulty UPJŠ získal špeciálny konfokálny mikroskop v hodnote takmer 250. 000 eur. Slúžiť bude na výskum kvality mužského semena u sociálne slabších osôb a ľudí s narušenou obranyschopnosťou, jeho využitie však bude široké.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárski odborári chcú naďalej bojovať proti korupcii v zdravotníctve

Bratislava 26. marca (TASR) - Lekárski odborári chcú pokračovať vo svojej iniciatíve proti úplatkom v zdravotníctve. V týchto dňoch preto spúšťajú ďalšiu časť kampane, v rámci ktorej sa na portáli lekar. sk lekári budú môcť prihlásiť k iniciatíve "Ďakujem, úplatky neberiem".

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Koncentrácie peľov v ovzduší výrazne rastú

Banská Bystrica 2. mája (TASR) - Počas minulého týždňa pokračovalo veľmi teplé počasie s minimom lokálnych zrážok, čo opätovne prispelo k predpokladanému výraznému nárastu denných koncentrácií peľu v ovzduší na celom území SR. Na strednom a severnom Slovensku vyvrcholila peľová sezóna brezy, pribudli však enormne vysoké koncentrácie peľu hrabu, jaseňa, buka a cyprusovitých – tisovitých, ktoré ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...