lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10766 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

OTS: NeuroAiD, liek tradičnej medicíny, zvyšuje nádej na liečbu mozgovej príhody

NeuroAiD, liek tradičnej medicíny, zvyšuje nádej na liečbu mozgovej príhody SINGAPUR, 15. júla 2013 /PRNewswire/ -- NeuroAiD, liek tradičnej medicíny na liečbu mozgovej príhody zvyšuje podľa výskumu zverejneného v internetovom časopise Strokenádej na dosiahnutie lepších výsledkov. Štúdia CHIMES je akademický medzinárodný dvojito zašifrovaný klinický test s placebom, ktorý zahŕňal 1 100 ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Srdcovo-cievne ochorenia zabíjajú trikrát viac na východe než na západe

Bratislava 13. septembra (TASR) – Na východnom Slovensku zomiera na srdcovo-cievne ochorenia približne trikrát toľko ľudí ako na západnom Slovensku. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to povedal správca Slovenskej nadácie srdca Gabriel Kamenský, ktorý je aj hlavným odborníkom ministerstva zdravotníctva pre kardiológiu. Pod tento rozdiel sa podľa neho podpisuje myslenie ľudí, ale aj ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Detská obrna sa v súčasnosti objavuje už len v troch štátoch sveta

Bratislava 24. októbra (TASR) - Za posledných 25 rokov sa počet krajín, v ktorých sa vyskytuje detská obrna, znížil zo 125 na tri. V súčasnosti sa táto choroba objavuje už len v Afganistane, Nigérii a Pakistane. Konštatuje sa v správe českého a slovenského združenia Rotary klubov pri príležitosti dnešného Svetového dňa POLIO (Boja za úplné odstránenie detskej obrny) vyhláseného OSN.

Lekarne.sk

Svetový deň astmy upozorňuje na rastúci výskyt tohto ochorenia vo svete

Bratislava 28. apríla (TASR) - Astma je závažným zdravotným problémom na celom svete a jej výskyt sa z roka na rok zvyšuje. Upozorniť na túto skutočnosť a jej nepriaznivý dopad na jednotlivcov i celú spoločnosť je cieľom Svetového dňa astmy, ktorý pripadá na prvý májový utorok, tento rok na 3. mája. Kľúčovým posolstvom Svetového dňa astmy 2011 je heslo "Svoju astmu môžeš mať pod kontrolou".

Lekarne.sk

Rusko kontroluje kvôli črevnej nákaze cestujúcich z EÚ - osobitne z Nemecka

Moskva 2. júna (TASR) - Rusko v súvislosti s nebezpečnou črevnou nákazou, ktorá sa rozšírila z Nemecka do viacerých členských krajín Európskej únie, sprísnilo kontroly na štátnych hraniciach a skúma cestujúcich z únie - osobitne z Nemecka -, či nemajú podozrivé symptómy. Informovala o tom dnes agentúra DPA. Od 28. mája prešlo kontrolami na hraničných priechodoch a letiskách Ruskej federácie ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: