lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10762 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Účastníci kongresu budú diskutovať o zdravotnom stave populácie seniorov

Prešov 24. apríla (TASR) – Polyfarmácia v geriatrii je hlavnou témou 12. Slovenského geriatrického kongresu, ktorý sa dnes začína v Prešove. Trojdňové vedecké podujatie, na ktoré organizátori pozvali takmer 200 odborníkov zo Slovenska, Českej republiky a Nemecka, sa koná v rámci 41. Reimanových dní. Desiatky prednášok, diskusných blokov a prezentácií výskumov sa budú venovať poznatkom, ktoré sa...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Prípadov cukrovky pribúda, na prevenciu sa má myslieť už pri deťoch

Bratislava 1. júna (TASR) - Cukrovka, ktorá bola pred sto rokmi takmer neznámy pojem, v súčasnosti trápi státisíce Slovákov. Aj preto je podľa predsedu Slovenskej diabetologickej spoločnosti Emila Martinku dôležité, aby sa deti učili zásadám zdravého životného štýlu. "Detský vek má špecifikum, že sa tu tvoria názory," skonštatoval.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Na trhu sa môže nachádzať nebezpečný keramický hrnček

Bratislava 15. júla (TASR) - Na slovenskom trhu sa môže nachádzať nebezpečný keramický hrnček pod názvom Kubek Ceramiczny. Pôvodom má byť z Číny. Hrnček sa u nás distribuoval do predajní 1001 Drobností v Banskej Bystrici, Žiari nad Hronom a Prievidzi.

Lekarne.sk

Vedec Univerzity Komenského napísal knihu o potápačskej medicíne

Bratislava 14. septembra (TASR) - Najnovšie poznatky o potápčskej medicíne, ale aj vlastné experimenty a dlhoročné praktické skúsenosti s potápaním sústredil do monografie Potápačská medicína odborník Univerzity Komenského (UK) v Bratislave František Novomeský. V oblasti forenznej expertízy nehôd pri potápaní je tento profesor jediným súdnym znalcom na Slovensku i v Čechách. Rekreačnému ...

Lekarne.sk

WHO: V Sýrii sa pravdepodobne šíri detská obrna

Ženeva 24. októbra (TASR) - Najmenej u 22 osôb v Sýrii vzniklo podozrenie, že dostali detskú obrnu, informovala dnes Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Zdravotnícke úrady v Sýrii majú problém reagovať na prvý výskyt vírusového ochorenia v krajine za 14 rokov. Väčšina postihnutých tzv.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...