lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10754 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Ministerka Zvolenská podľa SLeK odovzdáva lekárenstvo Pente

Bratislava 20. novembra (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) podľa Slovenskej lekárnickej komory (SLeK) pochováva nezávislé slovenské lekárenstvo a odovzdáva ho finančnej skupine Penta a jej sieti lekární Dr. Max. Lekárnikom sa nepáči návrh ministerstva, aby mohli lekárne dávať pacientom na recept zľavy do výšky maximálne 50 percent z ich doplatku po tom, čo ...

Lekarne.sk

V zdravotníctve začali platiť viaceré zmeny, pripravovať sa má jedna poisťovňa

Bratislava 1. januára (TASR) - V zdravotníctve nastávajú od nového roka viaceré zmeny. Tie sa dotknú liekovej politiky, ako aj zdravotných odvodov. Lekárom sa budú prvýkrát valorizovať mzdy podľa právnej normy, ktorú si vybojovali akciou hromadných výpovedí, sestry čakajú na rozhodnutie o ústavnosti zákona o ich platoch.

Lekarne.sk

PIEŠŤANY: Medzinárodný audit potvrdil kvalitu služieb piešťanských kúpeľov

Piešťany 9. februára (TASR) – Kontrolný audit, ktorý vykonal Európsky zväz kúpeľov (ESPA) v uplynulých dňoch v Slovenských liečebných kúpeľoch Piešťany, a. s. potvrdil udržanie a konštatoval zároveň zlepšenie kvality služieb. Podľa vedúceho audítora Kurta von Storcha sú piešťanské kúpele na dobrej ceste stať sa lídrami v oblasti kvality kúpeľníctva v Európe. ESPA zastupuje záujmy viac ako 1200...

Lekarne.sk

KOŠICE: UNLP a maďarské nemocnice budujú telemost v prospech pacientov

Košice 19. marca (TASR) - Košická Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v spolupráci s maďarskými nemocnicami realizuje projekt vytvorenia telerádiologického a telekonzultačného systému v oblasti Košíc a Miškolca. Projekt je súčasťou operačného programu cezhraničnej spolupráce SR a Maďarska, celkový rozpočet je 387. 730 eur, z toho pre UNLP je určených 133.

Lekarne.sk

MZ SR: Senzácia a zavádzajúce informácie v Hospodárskych novinách

Bratislava 24. apríla (TASR) - Hospodárske noviny uverejnili 23. apríla 2013 zavádzajúce informácie v článku s titulom "Chlapec po očkovaní takmer zomrel" a nekorektným spôsobom ovplyvnili čitateľov. Už samotný titulok je naštylizovaný s cieľom zaujať a vyvolať rozruch. Autorka článku uvádza prípad maloletého chlapca, ktorý údajne po očkovaní skolaboval a takmer prišiel o život.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...