lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10712 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Británia: Reštaurácia sa ospravedlnila, že dvojročnému servírovala alkohol

Londýn 12. októbra (TASR) - Britský reťazec reštaurácií sa vo štvrtok ospravedlnil za ľudskú chybu, ktorá zavinila, že dvojročný chlapec Sonny Rees dostal na svojej narodeninovej oslave vo Walese v sobotu na pitie pohár whisky. Keď ju na oslave v reštaurácii Frankie and Benny vo Swansea vypil, museli ho hospitalizovať. Jeho matka uviedla, že bol očividne opitý.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V stredu si budú môcť cestujúci vo vlakoch zistiť, či majú zdravé pľúca

Bratislava 19. novembra (TASR) - V stredu 21. novembra si budú môcť dať cestujúci vo vlakoch bezplatne zmerať vitálnu kapacitu pľúc pomocou spirometra. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) totiž vypraví dva rýchliky medzi Bratislavou a Košicami, kde si ľudia budú môcť takto otestovať svoje zdravie. Cestujúcich privíta mobilná klinika s odborným personálom vo vlakoch R 603 Čingov v úseku ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Lekári UNLP riešili len jeden prípad úrazu s pyrotechnikou

Košice 1. januára (TASR) - Úrazoví chirurgovia Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice zaznamenali iba jeden prípad súvisiaci s neopatrnosťou pri manipulácii so silvestrovskou pyrotechnikou. "Šesťdesiatdvaročná pacientka si poranila štyri prsty na ruke, pričom tri z nich má zlomené. Zranenie si nebude vyžadovať žiadnu operáciu," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

Lekarne.sk

MZ SR: Štátne nemocnice by mali o tri roky hospodáriť vyrovnane

Bratislava 8. februára (TASR) - Štátne nemocnice by vraj o pár rokov mohli prestať tvoriť stratu. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR počíta s tým, že vďaka realizovaným racionalizačným opatreniam dosiahnu univerzitné a fakultné nemocnice vyrovnané hospodárenie v roku 2015. Rezort vidí problém vo vysokom podiele nákladov na spotrebu materiálov a osobných nákladov na celkových prevádzkových ...

Lekarne.sk

RADÍME: Pri podozrení na infarkt treba volať rýchlo záchranku

Bratislava 18. marca (TASR) – Infarkt si počas roka na Slovensku vyžiada okolo 4000 až 5000 ľudských životov. Skúsenosti zo zahraničia pritom ukazujú, že mnohým z týchto ľudí by bolo možné zachrániť život, keby im ich blízki či kolegovia vedeli poskytnúť prvú pomoc. O tom, že človek dostal infarkt môže vypovedať viacero príznakov, typický z nich je silná bolesť za hrudnou kosťou.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...