lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10709 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Turecko: Zomrel prvý pacient, ktorému transplantovali všetky štyri končatiny

Ankara 28. februára (TASR) - Prvá transplantácia štyroch končatín na svete sa nepodarila. Mladý muž, ktorému minulý týždeň prioperovali obe ruky a nohy, v napokon zomrel, oznámila dnes agentúra AP. Priekopnícky transplantačný zákrok vykonal v piatok tím viac ako 50 tureckých lekárov v univerzitnej nemocnici Hacettepe v Ankare.

Lekarne.sk

Lekárski odborári podali kvôli prenájmu parkovísk pri UNB trestné oznámenie

Bratislava 6. apríla (TASR) - Lekárske odbory pri Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) podali v súvislosti s prenájmom parkovísk pred nemocnicami v Petržalke a Ružinove trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Podľa odborárov je zmluva v hodnote vyše 950. 000 eur, ktorú nemocnica uzavrela koncom minulého roka so spoločnosťou Zipp-S na desať rokov, nevýhodná a výber spoločnosti nebol ...

Lekarne.sk

Podľa zástupcov zdravotníckych organizácií falošné lieky vážne ohrozujú zdravie

Bratislava 17. mája (TASR) – Zástupcovia zdravotníckych organizácií v SR upozornili na dnešnej tlačovej besede na nebezpečenstvo rozmáhajúceho sa čierneho predaja falošných liekov. Ako uviedli, "pri falošných liekoch nie je možné hovoriť o liečivých účinkoch či kvalite preparátov. Nejde len o nelegálny biznis, ale najmä o obchod s ľudským zdravím".

Lekarne.sk

RADÍME: V pieskoviskách sa môžu skrývať viaceré nástrahy, treba dbať na hygienu

Bratislava 25. júna (TASR) - Deti môžu v pieskoviskách ohroziť viaceré nástrahy, preto odborníci radia byť opatrní. "V rámci prevencie voči nákazám je dôležité venovať pozornosť preventívnym opatreniam. Čo sa týka pieskovísk, sú potrebné pravidelné kontroly, zabránenie vstupu zvierat a ich čistenie od ihiel a odpadkov," upozornil hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Ochorenie na West Nílsku horúčku sa v SR doteraz nezaznamenalo

Bratislava 29. júla (TASR) - Prípad ochorenia na West Nílsku horúčku sa na Slovensku doteraz nezaznamenal, protilátky proti vírusu sa však zistili u dvoch až štyroch percent zdravých osôb a tiež u vtákov, voľne žijúcej lovnej zveri a u domácich zvierat. "V sedemdesiatych rokoch bol West Nile Virus izolovaný aj z komárov zo Záhorskej nížiny," informoval ďalej zastupujúci hlavný hygienik Ivan ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: