lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10632 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Akcionárovi Union ZP sa nepáčia plány na vyvlastnenie, Slovensko čaká arbitráž-2

Bratislava 6. februára (TASR) – Slovensko čaká pre zdravotné poisťovne ďalšie arbitrážne konanie. Holandská poisťovňa Achmea, akcionár Union zdravotnej poisťovne, dnes doručila slovenskej vláde list, v ktorom jej oznamuje začiatok arbitráže. Dôvodom majú byť plány na vytvorenie jednej zdravotnej poisťovne, a to aj v prípade, že bude potrebné siahnuť po vyvlastnení akcionárov súkromných ...

Lekarne.sk

TREBIŠOV: Pacienti nemocnice už nemusia čakať na vyvolávanie RTG snímok

Trebišov 14. marca (TASR) - Nový skiagrafický prístroj získalo rádiodiagnostické (RDG) oddelenie trebišovskej nemocnice, vďaka čomu pacienti nebudú musieť čakať na vyvolávanie röntgenových snímok. Prístroj, ktorého hodnota je okolo 38.000 eur, prenáša zosnímané dáta priamo do počítačového programu nepriamou digitalizáciou. Informácie sa nahrajú buď online priamo do programu lekára, alebo na CD...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Veková štruktúra zubných lekárov na Slovensku je čoraz vyššia

Nový Smokovec 20. apríla (TASR) – Na tohtoročnom jarnom sneme Slovenskej komory zubných lekárov (SKZL) sa v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách stretlo približne 200 odborníkov z celého Slovenska. Počas jednodňového programu okrem iného prezentovali svoje skúsenosti v oblastiach ako napr. starostlivosť o zuby, podmienky pri práci, vzťahy s poisťovňami či zmeny v legislatíve.

Lekarne.sk

MARTIN: Odborníci diskutujú o situácii v školskom, verejnom a domácom stravovaní

Martin 30. mája (TASR) – Priblížiť aktuálnu situáciu v školskom, verejnom a domácom stravovaní na Slovensku i vo svete, predstaviť nové trendy a pohľady na stravu a stravovanie a ich vplyv na zdravie a životné prostredie je cieľom medzinárodnej konferencie Aktuálny stav a trendy (nielen) v školskom stravovaní, ktorá sa dnes koná na pôde Slovenskej národnej knižnice (SNK) v Martine. Za ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Alergie trápia státisíce Slovákov, pacientov pribúda

Bratislava 8. júla (TASR) - Počet alergikov na celom svete každoročne narastá. Tento trend neobchádza ani Slovensko, na čo poukazujú štatistiky spracovávané Národným centrom zdravotníckych informácií (NCZI). Podľa doteraz zverejnených prieskumov sa na Slovensku za posledných sto rokov počet alergikov zvýšil z pol percenta populácie na viac ako 40 percent.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: