lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10465 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Abstinujúcich narkomanov vracia do bežného života metadónová liečba

Bratislava 21. júna (TASR) - Pri liečbe drogových závislostí pacientom výrazne pomáha metadón. Je to synteticky vyrobená látka podobná morfínu, ktorá nepôsobí tak akútne ako drogy, ale zasýti receptory. Heroín na nich potom nemôže zaúčinkovať.

Lekarne.sk

TATRY: Členovia Horskej záchrannej služby dnes pomáhali viacerým turistom

Vysoké Tatry 6. augusta (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) dnes vo Vysokých Tatrách pomáhali viacerým turistom. Ako uvádza na svojej webovej stránke HZS, okolo poludnia požiadal personál Chaty pri Zelenom plese záchranárov o pomoc pre 54-ročnú slovenskú turistku. Vyčerpanosť a pravdepodobne vysoký krvný tlak zapríčinil jej nevoľnosť s následným kolapsom.

Lekarne.sk

MZSR: Minister I. Uhliarik odmieta, aby lekári brali za rukojemníka pacienta (2)

Bratislava 27. septembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik dnes opätovne odmietol, aby si lekárske odbory, ktoré hrozia hromadnými výpoveďami lekárov, brali za rukojemníkov pacientov. Znova preto vyzval Lekárske odborové združenie (LOZ), aby prišlo k rokovaciemu stolu a diskutovalo. Ako poznamenal, požiadavky lekárov sa dajú zhrnúť do jednej, a to je viac peňazí do zdravotníctva.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Salmonelózu môžu prenášať aj malé vodné korytnačky

Bratislava 31. októbra (TASR) - Salmonelózu, ktorá je najčastejšou prenosnou chorobou zažívacieho ústrojenstva ľudí, môžu prenášať aj malé vodné korytnačky. Baktérie salmonelózy sú totiž normálnou súčasťou ich črevnej flóry a ich trusom sa vylučujú do prostredia. "Mláďatá, ktoré vďaka svojej veľkosti pôsobia ako pôvabné, bezbranné a neškodné domáce zvieratká sú v 96 percentách nosičmi salmonel,...

Lekarne.sk

MONITOR: M.KOLLÁR: Zdravotná starostlivosť sa bez 2000 lekárov zabezpečiť nedá

Bratislava 27. novembra (TASR) - Neexistuje žiadny variant zabezpečenia zdravotnej starostlivosti bez 2000 lekárov. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo to dnes na margo stavu v nemocniciach po 1. decembri povedal predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Marián Kollár. "Ak bude núdzový stav vyhlásený, budeme na to aktuálne reagovať," doplnil Kollár bez toho, že by konkretizoval ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: