lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10456 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Onkologický ústav zaradili certifikátom medzi bezpečné nemocnice

Košice 27. septembra (TASR) - Východoslovenský onkologický ústav, a.s., (VOÚ) v Košiciach získal ako prvé zdravotnícke zariadenie na východnom Slovensku čestný Certifikát bezpečnosti a kvality. Udelili mu ho dnes. „Ochrana našich pacientov a zdravotníkov pred poraneniami a nebezpečnými vírusovými nákazami je pre nás mimoriadne dôležitá.

Lekarne.sk

Čierna Hora: Zdravotníci zo štátneho sektora vstúpili do neobmedzeného štrajku

Podgorica 31. októbra (TASR) - Vyše 4000 zdravotníkov zo štátneho sektora začalo dnes v Čiernej Hore časovo neobmedzený štrajk za vyššie mzdy a lepšie pracovné podmienky. Oznámili to dnes dva ich odborové zväzy s tým, že štrajk neukončia, kým vláda nesplní ich požiadavky. Súčasne vyzvali zvyšok z 4300 zdravotníkov krajiny, aby sa k štrajku pripojili.

Lekarne.sk

LOZ: Lekári zverejnili memorandum, rozdiely oproti vládnemu sú najmä v platoch

Bratislava 27. novembra (TASR) - Lekárski odborári zverejnili návrh svojho memoranda, ktorým by podľa nich vláda mala reflektovať ich požiadavky. Ako vyplýva z porovnania oboch materiálov, je medzi nimi vyše desať väčšinou technických rozdielov. Najväčšie rozpory sú v riešení platov lekárov.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:LOZ vyzýva lekárov,aby nepodpisovali zmluvy,pokiaľ ich neuvidí právnik-2

Bratislava 3. decembra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) krátko po podpise memoranda s vládou, ktoré má reagovať na ich požiadavky, prostredníctvom svojho webu vyzvalo lekárov, aby zatiaľ nepodpisovali žiadnu pracovnú zmluvu. Tú má najprv skontrolovať právnik a overiť, či je v súlade s dosiahnutou dohodou. "Stále platí jeden za všetkých a všetci za jedného.

Lekarne.sk

PREŠOV: Ako prvý sa v roku 2012 narodil Samuel

Prešov 1. januára (TASR) - Prvým dieťaťom narodeným v roku 2012 v prešovskej Fakultnej nemocnici J. A. Reimana je Samuel. Na svet prišiel o 9.40 h cisárskym rezom. "Narodil sa 29-ročnej Prešovčanke.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...