lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10401 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Vietnam: Choroba rúk, nôh a úst si vynútila zatvorenie škôlok

Hanoj 26. septembra (TASR) - Prepuknutie choroby rúk, nôh a úst vo Vietname si vynútilo zatvorenie vyše 10 materských škôlok. Tento rok ochorenie usmrtilo totiž už 109 detí a nakazilo sa ním viac ako 52.000 ďalších detí. Oznámil to dnes vietnamský predstaviteľ Nguyen Van Muoi a štátne médiá.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárov vo výpovediach nie je možné nahradiť, odkázali odbory

Bratislava 28. októbra (TASR) - Lekárov, ktorí naďalej pokračujú v akcii hromadných výpovedí, nie je podľa šéfa Lekárskeho odborového združenia Mariana Kollára možné vo všetkých nemocniciach v žiadnom prípade nahradiť. "Ukazuje sa, že žiaden plán B zabezpečenia prevádzky neexistuje a ani existovať nemôže," konštatoval s tým, že ani absolventi lekárskych fakúlt nie sú riešením. Ministerský ...

Lekarne.sk

PREMIÉRKA: Pre núdzový stav zvolala mimoriadnu vládu aj Bezpečnostnú radu SR

Bratislava 25. novembra (TASR) - Vláda bude v sobotu 26. novembra mimoriadne rokovať o koncepte núdzového stavu, ktorý hrozí pre hromadné výpovede lekárov. Lekárski odborári dnes nedospeli k dohode s vládou. Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) zároveň zvoláva aj rokovanie Bezpečnostnej rady SR a všetky z toho vyplývajúce povinnosti.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Príkaz pracovnej povinnosti odmietli prevziať štyria lekári

Banská Bystrica 2. decembra (TASR) - Situácia v poskytovaní zdravotnej starostlivosti je v banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F.D. Roosevelta stabilizovaná. "Oddelenie úrazovej chirurgie a traumatológie, ktoré je nosné v poskytovaní akútnej zdravotnej starostlivosti, pracuje v plnom zložení lekárov," uviedla TASR Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie...

Lekarne.sk

ŽILINA: Prvé dieťa v ŽSK sa narodilo pár sekúnd po polnoci mamičke z Kysúc

Žilina/Martin 1. januára (TASR) – Prvým dieťaťom, ktoré sa v tomto roku narodilo v Žilinskom samosprávnom kraji, je Kysučanka. Narodila sa len niekoľko sekúnd po príchode nového roku v žilinskej nemocnici. Ako TASR informovala lekárka z pôrodníckeho oddelenia žilinskej nemocnice Monika Bátorová, niekoľko sekúnd po polnoci sa matke z Kysuckého Nového Mesta narodila dcéra s hmotnosťou 3940 ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: