lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10357 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na Slovensku rastie počet mladých cukrovkárov

Bratislava 15. decembra (TASR) - Na Slovensku rastie počet mladých ľudí, ktorým bola diagnostikovaná cukrovka. Vyplýva to zo štatistiky Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), ktoré spracovalo a zverejnilo publikáciu mapujúcu činnosť diabetologických ambulancií na Slovensku za rok 2011. V SR je približne 340.

Lekarne.sk

NR SR: Poslanecký prieskum v žilinskej fakultnej nemocnici nebude

Bratislava 29. januára (TASR) - Poslanecký prieskum v žilinskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v súvislosti so spôsobom jej ozdravovania nebude. Poslanci parlamentného výboru pre zdravotníctvo dnes nepodporili takýto návrh Viliama Novotného (SDKÚ-DS), poslanci Smeru-SD s výnimkou predsedu výboru Richarda Rašiho sa hlasovania zdržali. Raši bol proti, ako zdôraznil, v nemocnici prebieha ...

Lekarne.sk

Nadácia Výskum rakoviny pomáha už 20 rokov v boji so zákernou chorobou

Košice 7. marca (TASR) - Nadácia Výskum rakoviny (NVR) už 20 rokov pomáha na Slovensku v boji so zákernou chorobou. Len od roku 2000 získala za pomoci verejných zbierok a sponzorov takmer 900. 000 eur, pričom poskytla pre vedu a diagnostiku investične najnáročnejšie prístroje.

Lekarne.sk

Počas Dňa narcisov sa v Bratislave vyzbieralo predbežne vyše 178 tisíc eur

Bratislava 13. apríla (TASR) - Prvý neoficiálny výnos zbierky zo 17. ročníka Dňa narcisov za Bratislavu predstavuje 178. 163,60 EUR a predbežný výsledok zbierky za Košice 52.648,75 EUR. Informovala o tom PR manažérka Ligy proti rakovine (LPR) Martina Slušná.

Lekarne.sk

Vlastník Union ZP dosiahol zablokovanie slovenských aktív v Luxembursku

Bratislava 23. mája (TASR) - Luxemburský súd nariadil zablokovanie 29,5 milióna eur slovenských aktív, na ktoré vykonáva exekúciu holandská poisťovňa Achmea, ktorá je vlastníkom slovenskej Union zdravotnej poisťovne (ZP). Finančné prostriedky, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú na viacerých bankových účtoch v Luxembursku, majú byť uložené na špeciálnom bankovom účte, kde zostanú mimo dosahu ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...