lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10347 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Občianske združenie malíček po prvý raz udelilo Cenu Purpurové srdce

Bratislava 6. novembra (TASR) - Každé deviate dieťa na Slovensku sa narodí predčasne, je to takmer 5000 pacientov, ktorí prídu na svet pred ukončeným 37. týždňom tehotnosti. "V poslednom desaťročí sme zaznamenali obrovský nárast počtu predčasne narodených detí, je to o 30 percent viacej. Každý rok máme o nejakých 2000 pôrodov menej, ale paradoxne počet nedonosených detí nám stúpa," uviedla dnes...

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Zvýšil sa výskyt chrípky aj akútnych respiračných ochorení

Banská Bystrica 14. decembra (TASR) - Epidemiológovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, ktorý zbiera údaje z celého Banskobystrického kraja, zaznamenali v 50. kalendárnom týždni v porovnaní s uplynulým týždňom o 12 percent vyšší výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) a o 15 percent vyšší výskyt chrípky a jej podobných ochorení (CHPO). Údaje o chorobnosti...

Lekarne.sk

TRENČÍN: Chrípková chorobnosť v Trenčianskom kraji stúpla už tretí týždeň v rade

Trenčín 28. januára (TASR) – V minulom týždni nahlásili lekári v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) 9928 prípadov akútnych respiračných ochorení. Chorobnosť v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o 16,4 percenta. Chorobnosť tak stúpla už tretí týždeň v rade.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Priestory Rooseveltovej nemocnice zdobia maľby v štýle graffiti

Banská Bystrica 6. marca (TASR) - Priestory Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici zdobia maľby v štýle graffiti. A to vďaka projektu, ktorého cieľom bolo skrášliť priestory nemocnice. Výsledkom je 12 graffiti malieb na najfrekventovanejších miestach polikliniky a monoblokov, uviedla TASR hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Lekarne.sk

MV SR: Ocenili najlepších záchranárov

Bratislava 12. apríla (TASR) - Slávnostný ceremoniál 7. ročníka projektu Zlatý záchranársky kríž sa uskutočnil 11. apríla v priestoroch historickej budovy SND v Bratislave. Ide o nadrezortné ocenenie záchranárov všetkých zložiek Integrovaného záchranného systému, profesionálnej i laickej verejnosti. Poslaním projektu je hľadať a oceniť výnimočné, profesionálne zvládnuté zásahy hasičov, ...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: