lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10255 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Začala sa medzinárodná konferencia o princípoch v zdravotníctve

Košice 11. apríla (TASR) - Aké princípy vládnu zdravotníctvu je názov medzinárodnej konferencie, ktorá sa dnes a v piatok (12.4.) koná v košickom klube Veritas. Organizátorom konferencie je mimovládna organizácia Komora pre medicínske právo – MEDIUS, ktorá sa prostredníctvom vzdelávacích a poradenských aktivít zameriava na vytváranie vhodného prostredia pre zdravý vzťah medzi pacientom a ...

Lekarne.sk

Zdravotníci naďalej upozorňujú na kriminalizáciu, sestry hovoria o otrokárstve

Bratislava 20. mája (TASR) - Sestry a pôrodné asistentky vnímajú legislatívne návrhy, ktoré by priniesli tresty pre tých zdravotníkov, ktorí by v čase krízovej situácie nenastúpili do práce, ako odkaz, že majú byť ticho a pracovať. Poslancov, ktorí sa novelou Trestného zákona a poslaneckým pozmeňujúcim návrhom k nej zaoberajú na aktuálnej schôdzi, vyzvali, aby takéto zmeny odmietli. Návrh je ...

Lekarne.sk

POPRAD: Prezidentkou komory sestier a pôrodných asistentiek je Iveta Lazorová

Poprad 22. júna (TASR) – Funkciu prezidentky Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) bude počas najbližších štyroch rokov zastávať Iveta Lazorová. Rozhodli o tom delegáti na dnešnom sneme komory, ktorý sa konal v Poprade. "Na sneme sa zúčastnilo 204 delegátov z celého Slovenska.

Lekarne.sk

RADÍME: Ak deti odmietajú zdravé jedlo, môže pomôcť veselé servírovanie

Bratislava 21. augusta (TASR) - Deti majú často prehnanú záľubu v sladkostiach a fast food občerstvení, následkom však býva odmietanie výživovo hodnotnej domácej stravy. Hoci detský organizmus pri dostatku pohybu dokáže spáliť aj kalorickejšie jedlá a sladkosti, vyvážená strava je nevyhnutná pre jeho rast a zdravý vývoj. Pokiaľ deti odmietajú zdravé jedlo, možno si pomôcť viacerými trikmi.

Lekarne.sk

ASL: Sestry v súkromných ambulanciách nie sú nespokojné,určite neboli stanovať-2

Bratislava 9. októbra (TASR) – Sestry v súkromných ambulanciách nie sú nespokojné so svojimi platmi a určite neboli minulý týždeň stanovať pred Úradom vlády. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal prezident Asociácie súkromných lekárov SR Ladislav Pásztor. Priemerne sestry podľa ASL v neštátnych ambulanciách zarábajú 750 eur.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...