lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10245 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

OZSaPA deklaruje poporu kolegom zo školstva

Bratislava 29. augusta (TASR) - Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek (OZSaPA) podporuje aktivity školských odborárov, ktorí na 13. septembra ohlásili štrajk učiteľov. Ako sa uvádza vo vyhlásení OZSaPA pre médiá, v tomto období je obzvlášť dôležité, aby sa angažovali organizácie, ktoré budú presadzovať práva zamestnancov v tak náročných odvetviach, ako sú školstvo a zdravotníctvo.

Lekarne.sk

PREZIDENT: Podpísal zverejňovanie zoznamu vôd určených na kúpanie na webe ÚVZ

Bratislava 1. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR bude musieť každoročne zverejňovať na svojom webovom sídle zoznam vôd určených na kúpanie. Verejnosť sa tak bude môcť nielen informovať, ale tiež podávať svoje návrhy, pripomienky a sťažnosti pri revidovaní a aktualizácii zoznamu a dĺžky kúpacej sezóny. ÚVZ SR by ich mal následne primerane zohľadniť.

Lekarne.sk

MONITOR: Z. Zvolenská: Dohoda s vlastníkmi poisťovní sa nesmie predražiť

Bratislava 4. novembra (TASR) - Vláda vytvorí systém jednej zdravotnej poisťovne v súlade s ústavou a ďalšími právnymi predpismi. Je o tom presvedčená ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD). Prioritou je podľa nej dohoda s vlastníkmi súkromných poisťovní, nie však za každú cenu.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Súkromní lekári chcú zoznam spoplatňovaných výkonov

Bratislava 11. decembra (TASR) - Na Slovensku by mal vzniknúť presný zoznam výkonov, za ktoré by si mohol lekár vypýtať od pacienta doplatok. Presadzuje to Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR, ktorej prekáža chaotickosť súčasného systému priamych úhrad. Nie každý lekár si totiž v súčasnosti nárokuje na doplatok pri výkonoch, ktoré mu zdravotná poisťovňa nehradí, hoci má na to právo.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V bratislavskej nemocnici leží pacient s prasacou chrípkou (2)

Bratislava 25. januára (TASR) - V jednej z bratislavských nemocníc leží pacient s takzvanou prasacou chrípkou. Chrípkový vírus A(H1N1) už u neho potvrdili aj testy. "Ide o 58-ročného muža hospitalizovaného v Nemocnici sv.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...