lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10066 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Zdravie: Slnečné svetlo podľa vedcov zamedzuje šíreniu ovčích kiahní

Londýn 19. decembra (TASR) - Vystavenie kože slnečným lúčom môže podľa vedcov pomôcť zabrániť šíreniu ovčích kiahní. Londýnska univerzita zistila, že toto silne nákazlivé detské ochorenie je menej časté v regiónoch s vysokou úrovňou ultrafialového žiarenia. Informoval o tom časopis Virology.

Lekarne.sk

SLÚŠ: Súkromné zariadenia peniaze na zvýšenie platov sestier nedostanú

Bratislava 1. februára (TASR) - Súkromné špecializované ambulantné zdravotnícke zariadenia, ktoré zamestnávajú vysokokvalifikované zdravotné sestry, financie na dodržanie podmienok nového zákona nedostanú ani od vlády, ani od zdravotných poisťovní. Na margo schváleného zákona o minimálnych mzdových nárokoch sestier a pôrodných asistentiek to dnes vyhlásila Slovenská lekárska únia špecialistov (...

Lekarne.sk

NÍZKE TATRY: Záchranári pomáhali štyrom slovenským skialpinistom

Nízke Tatry 17. marca (TASR) - Na hrebeni Nízkych Tatier pomáhali v piatok (16. 3.) vo večerných hodinách záchranári štyrom slovenským skialpinistom. TASR o tom informovali z operačného strediska Horskej záchrannej služby (HZS). Skialpinisti požiadali o pomoc po tom, čo sa jednému z nich zlomilo viazanie na lyži a pre prebárajúci sa sneh nedokázal sám pokračovať.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Informácia o peľovej situácii

Bratislava 24. apríla (TASR) - V 16. kalendárnom týždni od 16. do 22. apríla boli v ovzduší Bratislavy zaznamenané vysoké koncentrácie peľových zŕn brezy a spór vzdušných húb rodu Cladosporium. Stredné hodnoty dosiahli peľové zrná jaseňa a platanu. Ostatné pozorované taxóny dosiahli nízke koncentrácie.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pre DFNsP behalo 400 ľudí

Bratislava 4. júna (TASR) - Štyristo účastníkov Behu pre život odbehlo a odkráčalo v sobotu 2. júna v prospech Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave 2424 kôl. Medzi nimi aj primátor hlavného mesta SR Milan Ftáčnik. Podobne ako pred rokom sa beh pre život uskutočnil na Partizánskej lúke v Bratislave.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...