lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: DFNsP posilňuje počas sviatkov počty lekárov na urgentnom príjme

Bratislava 4. apríla (TASR) - Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) Bratislava plánuje počas veľkonočných sviatkov posilniť personál na oddelení urgentného príjmu. Od 6. do 9. apríla budú v pohotovostných ambulanciách počas dňa slúžiť štyria, prípadne piati pediatrickí lekári a jeden chirurg. "V noci sa o detských pacientov postarajú traja pediatri a jeden chirurg," informovala TASR ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP má dať nemocniciam na platy od júla 3,8 milióna eur mesačne

Bratislava 15. mája (TASR) - Na vyššie platy zdravotných sestier a lekárov by Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) mala lôžkovým zariadeniam dávať od júla 3,8 milióna eur mesačne. Vyplynulo to zo slov prezidenta Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) Mariána Petka po dnešnom rokovaní so štátnou poisťovňou. Koľko z tejto sumy pôjde do štátnych nemocníc a koľko do ostatných, má podľa jeho slov ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Vlani išlo na potrat najmenej žien od roku 1960

Bratislava 22. júna (TASR) - V minulom roku išlo na potrat najmenej žien od roku 1960. Kým v roku 1990 podstúpilo na Slovensku umelé prerušenie tehotenstva 47.901 žien a v roku 2000 to bolo 16.580, vlani počet umelých potratov klesol na 8818. Celkovo bolo vlani zaznamenaných 16.484 potratov, z toho 5083 spontánnych.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 7,8 percenta

Žilina 27. júla (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 30. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 7,8 percenta, čo predstavuje chorobnosť 582,6 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Renáta Kortišová z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

TATRY: Na 33. konferencii všeobecných lekárov odprezentujú výsledky skúmaní WHO

Vysoké Tatry 11. októbra (TASR) – Vo Vysokých Tatrách sa dnes začína trojdňová Konsolidačná výročná konferencia Slovenskej spoločnosti všeobecného lekárstva Slovenskej lekárskej spoločnosti (SSVPL SLS). Jej 33. ročník organizuje slovenská odborná spoločnosť spolu s Kanceláriou Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) na Slovensku i Slovenskou komorou sestier a pôrodných asistentiek. ...

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.