lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 5467 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Irán už tretí deň po sebe potvrdil viac ako 100 obetí pandémie

authorTASR dateUtorok, 16.06.2020 categoryDenné správy

Teherán 16. júna (TASR) - Irán v utorok potvrdil už po tretí deň po sebe viac ako 100 nových úmrtí v dôsledku koronavírusovej pandémie. Celkový počet obetí prekročil 9000. Informovala o tom agentúra AFP.

Lekarne.sk

AFP: Počty mŕtvych a nakazených koronavírusom vo svete v utorok k 13.00 h SELČ

authorTASR dateUtorok, 16.06.2020 categoryDenné správy

Paríž 16. júna (TASR) - Nový koronavírus usmrtil vo svete od vlaňajšieho decembra, keď sa prvýkrát objavil v Číne, najmenej 436. 813 ľudí. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AFP, ktorá svoj vlastný výpočet založila na oficiálnych údajoch platných k 13.00 h SELČ.

Lekarne.sk

Hongkong povolí od piatka zhromaždenia do 50 osôb

authorTASR dateUtorok, 16.06.2020 categoryDenné správy

Hongkong 16. júna (TASR) - Hongkong povolí od piatka verejné zhromaždenia s účasťou do 50 ľudí. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa na ministerku zdravotníctva Sophiu Čchanovú. Uvoľnenie prichádza po nízkom náraste počtu prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19, v uplynulých týždňoch.

Lekarne.sk

BRIEF: Maďarský parlament rozhodol o odvolaní stavu núdze pre pandémiu

authorTASR dateUtorok, 16.06.2020 categoryDenné správy

Budapešť 16. júna (TASR) - Poslanci maďarského Národného zhromaždenia v utorok rozhodli o odvolaní zákona o ochrane proti koronavírusu, ako aj o výzve adresovanej vláde na zrušenie núdzového stavu vyhláseného pre pandémiu koronavírusu. Informovala o tom agentúra MTI. UPOZORNENIE: Správu aktualizujeme.

Lekarne.sk

Zdravie: Zdravotné poisťovne pripravujú ročné zúčtovanie poistného

authorTASR dateUtorok, 16.06.2020 categoryDenné správy

Bratislava 16. júna (TASR) – Počas najbližších dní sa dozvedia prví poistenci a platitelia poistného výsledok ročného zúčtovania. Informáciu o ročnom zúčtovaní zdravotná poisťovňa oznámi výkazom nedoplatkov, ak je výsledkom ročného zúčtovania nedoplatok, alebo oznámením o výsledku ročného zúčtovania, ak je výsledkom ročného zúčtovania preplatok. Zdravotné poisťovne vysvetlili, že platiteľ ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...