lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZÁPADNÉ TATRY: Dvaja poľskí snoubordisti prežilil noc v Tichej doline Západné Tatry 16. januára (TASR) - Dvoch poľských snoubordistov hľadali dnes v skorých ranných hodinách ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Západné Tatry 16. januára (TASR) - Dvoch poľských snoubordistov hľadali dnes v skorých ranných hodinách aj slovenskí záchranári z Horskej záchrannej služby. Mladíci sa v nedeľu (15.1.) nevrátili z výletu domov, ani k svojmu autu na poľskej strane Tatier. Záchranári z poľského TOPR-u preto požiadali o pomoc slovenských kolegov, keďže predpokladali, že snoubordisti prešli na slovenskú stranu. TASR o tom informovali z Operačného strediska HZS."Do pátrania sa zapojilo šesť príslušníkov HZS, jeden dobrovoľný záchranár a pomáhal aj služobný pes," opísali zo strediska HZS. Pri hľadaní prezreli Tichú dolinu, v ktorej neustále hrozili zosuvy lavín a niekoľko väčších lavín v oblasti už spadlo. "Tým sa zvyšovalo riziko pre záchranárov a zároveň znižovala šanca na prežitie snoubordistov," uviedli záchranári. Poľskí mladíci však mali šťastie, oboch našli záchranári pri zostupe v závere doliny nad odbočkou do Tomanovskej doliny. Poliaci prešli na slovenskú stranu a v noci prespali na odpočívadle, odkiaľ ráno začali postupovať k ústiu doliny. "Mierne podchladených mladíkov ošetrili a transportovali do Starého Smokovca, kde si ich prevezmú príbuzní," dodali záchranári z HZS.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...