lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


VRANOV: Vo verejnej zbierke na nový mamograf nemocnice sa vyzbieralo 12.200 eur Vranov nad Topľou 18. januára (TASR) - Združenie miest a obcí vranovského regiónu (ZMOVR) dnes ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Vranov nad Topľou 18. januára (TASR) - Združenie miest a obcí vranovského regiónu (ZMOVR) dnes odovzdalo Vranovskej nemocnici, n. o., darovaciu listinu na sumu 12.200 eur. Ide o výťažok z verejnej zbierky, ktorý použije zdravotnícke zariadenie na zakúpenie nového mamografu.Ako informoval predseda ZMOVR Andrej Kulík, verejná zbierka na nový mamograf nemocnice, do ktorej prispeli financiami jednotlivé samosprávy, ako aj obyvatelia Vranovského okresu, trvala od 7. októbra do 31. decembra minulého roka. Celkovo sa do nej zapojilo 35 obcí a miest z regiónu. Vranovská nemocnica v súčasnosti zvažuje, aký typ nového prístroja v nasledujúcom období zakúpi. "Momentálne máme zhodnotených približne 50.000 eur, čo by mohlo reálne stačiť na analógový mamograf po malom doplatku," informoval dnes novinárov riaditeľ nemocnice Jaroslav Suchý. Ako dodal, väčším prínosom pre vranovské zdravotnícke zariadenie by bol digitálny mamograf. Cenu takéhoto prístroja ohodnotil na 230 až 240 tisíc eur. O tom, aký typ zariadenie pribudne v tomto roku na rádiologickom oddelení nemocnice nakoniec rozhodne jej akcionár. Suchý v tejto súvislosti podotkol, že za účelom realizácie nákupu nového prístroja sa bude manažment nemocnice obzerať naďalej po externých zdrojoch, "oslovíme ďalších sponzorov," poznamenal. Nový prístroj by mal v priebehu tohto roka nahradiť zastaraný mamograf, ktorý používajú vo Vranove nad Topľou už 19 rokov. Zakúpené zariadenie bude podľa Suchého slúžiť napríklad pre realizáciu vyšetrení prsníkov u ženských pacientov, ako aj na ďalšie špecializované vyšetrenia. Súčasťou kompletného mamografického setu na rádiologickom oddelení nemocnice bude aj nový ultrazvuk, ktorý tu uviedli do prevádzky pred štyrmi mesiacmi.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...