lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V.TATRY: Členovia HZS v sobotu absolvovali niekoľko zásahov Vysoké Tatry 4. marca (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) v sobotu (3.3.) popoludní ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Vysoké Tatry 4. marca (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) v sobotu (3.3.) popoludní vo Vysokých Tatrách pomáhali niekoľkým zraneným turistom. Na webovej stránke HZS sa uvádza, že v popoludňajších hodinách sa zranil slovenský skialpinista. Pri zostupe z Končistej do Štôlskej doliny si pri páde na lyžiach poranil dolnú končatinu. Z oblastného strediska Vysoké Tatry k nemu vyrazili štyria profesionálni a jeden dobrovoľný záchranár HZS. Keďže posádka vrtuľníka nemohla pre poveternostné podmienky k zranenému vysadiť lekára, akcia pokračovala po zemi. Pacient bol po príchode záchranárov ošetrený a transportovaný do Vyšných Hágov, kde ho prevzala privolaná sanitka RLP.Popoludní požiadal o pomoc slovenský turista, ktorý sa na ceste zo Skalnatého Plesa na Zamkovského chatu pošmykol na zľadovatenom chodníku. Muž padal asi 100 metrov do lesného porastu, pričom si ťažko zranil dolnú končatinu. Záchranári ho po ošetrení transportovali do nemocnice v Poprade.V sobotu napoludnie sa na medzinárodných pretekoch vo Velickej doline zranil skialpinista. Pri lyžovaní z Poľského hrebeňa spadol a ťažko si poranil rameno. Členovia HZS ho na mieste ošetrili, zafixovali a na kanadských saniach transportovali na Sliezsky dom, kam bol medzitým transportovaný snežným skútrom lekár z posádky RLP. Pacient skončil v popradskej nemocnici.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...