lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Ukrajinské nemocnice budú robiť len životne dôležité operácie Kyjev 6. decembra (TASR) - Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva vyzvalo v utorok nemocnice, aby zvážili odloženie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 06.12.2022 categoryDenné správy

Kyjev 6. decembra (TASR) - Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva vyzvalo v utorok nemocnice, aby zvážili odloženie operácií, ktoré nie sú životne dôležité, až kým sa energetická situácia nestabilizuje. TASR informuje podľa agentúry Reuters.Ruské útoky na ukrajinskú kritickú infraštruktúru vážne poškodili tamojšiu energetickú sieť a spôsobujú mimoriadne aj plánované výpadky dodávok v celej krajine.Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva v utorok informovalo, že nemocnice poskytujú núdzovú starostlivosť, ale plánované zákroky majú byť pozastavené. Má sa tak aspoň čiastočne odbremeniť tamojšie zdravotníctvo v očakávaní prípadných ďalších výpadkov elektriny.Operovať sa znovu začne, "keď sa situácia v dodávkach elektriny stabilizuje". Ministerstvo zároveň dodalo, že úroveň naliehavosti plánovaného zákroku majú posudzovať výlučne lekári.Ukrajinská štátna energetická spoločnosť Ukrenerho v utorok informovala, že jej technikom potrvá niekoľko dní, kým obnovia elektrickú produkciu na úroveň pred dosiaľ poslednou vlnou ruských útokov z pondelka.Reuters pripomína, že podľa novembrových tvrdení ukrajinských zdravotníkov sú všetky nemocnice v krajine vybavené generátormi.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...