lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


UNB: Parkoviská sú v havarijnom stave, nemocnica nemala na ich rekonštrukciu Bratislava 9. marca (TASR) - Parkoviská pred petržalskou a ružinovskou nemocnicou sú v havarijnom stave ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 9. marca (TASR) - Parkoviská pred petržalskou a ružinovskou nemocnicou sú v havarijnom stave a Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) nemala vlastné zdroje na ich rekonštrukciu. Prenajímateľ ich zrekonštruuje na vlastné náklady. Takýmto spôsobom nemocnica zdôvodnila prenájom a následné spoplatnenie parkovacích miest v areáli nemocnice. Kvôli parkoviskám, ale aj kvôli prenájmu priestorov nemocnice na Kramároch súkromnej firme Dr. Magnet spúšťajú lekárski odborári petíciu. Podpisy začnú v hlavnom meste zbierať zrejme začiatkom budúceho týždňa.Obe zmluvy sú podľa UNB právne v poriadku. "Zmluva s dodávateľom (na prenájom parkovísk, pozn. TASR) bola podpísaná na základe legitímnej verejnej súťaže, ktorá bola vyhlásená 31.3.2011," argumentuje nemocnica v dnešnom stanovisku. Parkoviská prenajala firme Zipp-S za vyše 950.000 eur na desať rokov. Podľa UNB bolo parkovisko vyťažené a pacienti tu mali komplikovaný prístup, keďže ho využívali aj ľudia z obytných domov alebo tí, ktorí si potrebovali v okolí nemocnice niečo vybaviť. Pre zamestnancov nemocnica vytvára 180 parkovacích miest v areáli nemocnice a ďalších 60 bezplatných v rámci prenajímaného parkoviska. "Zároveň si uvedomujeme, že tento počet nie je optimálny, je však rozhodne posunom voči predošlému stavu," doplnila hovorkyňa UNB Danica Lehocká.Prenájom priestorov pre pracovisko magnetickej rezonancie (MR) na Kramároch považuje nemocnica za štandardný prenájom nevyužívaných priestorov v UNB, ktorým získava ďalšie zdroje na svoju prevádzku a znižuje zadlženie nemocnice. Zmluvu v hodnote 9262 eur UNB uzavrela koncom minulého roka s firmou Dr. Magnet na päť rokov. Rovnaká firma prevádzkuje pracovisko MR aj v ružinovskej nemocnici. Podľa Obchodného registra je jej konateľom šéf Asociácie súkromných lekárov Ladislav Pásztor. Okrem firmy Dr. Magnet podľa registra Pásztor figuruje aj vo firmách Pro Magnet, Medicína Nové Zámky a MR Poprad. Všetky tieto firmy majú rovnakého spoločníka - akciovú spoločnosť Pro Diagnostic Group, ktorej akcionárom je Pro Partners Holding. Akcionárom Pro Partners Holding je firma so sídlom na Cypre.Odborárom sa nepáči, že ani o jednom prenájme vedenie UNB nediskutovalo so zamestnancami. "Za zmluvy nesie zodpovednosť minister zdravotníctva," vyhlásil vo štvrtok (8.3.) líder LOZ Marián Kollár. Nemocnica by na prenájme parkoviska podľa odborárov zarobila viac, ak by ho prenajímala vo vlastnej réžii, než keď to robí súkromná firma.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...