Taliansko zvažuje predĺženie núdzového stavu aj po 31. júli Rím 10. júla (TASR) - Taliansky premiér Giuseppe Conte v piatok naznačil možnosť, že núdzový ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 10.07.2020 categoryDenné správy

Rím 10. júla (TASR) - Taliansky premiér Giuseppe Conte v piatok naznačil možnosť, že núdzový stav v krajine súvisiaci s pandémiou nového koronavírusu bude koncom júla predĺžený. Informovala o tom agentúra AFP."Existujú podmienky na predĺženie stavu núdze z dôvodu koronavírusu po 31. júli," povedal Conte novinárom v Benátkach. "Stav núdze slúži na to, aby sme vírus udržali pod kontrolou. Ešte sme nerozhodli (o jeho predĺžení), ale s uvážením k tomu smerujeme," dodal."Možné predĺženie (stavu núdze) znamená, že budeme schopní pokračovať v prijímaní nevyhnutných opatrení, i keď v obmedzenom rozsahu," vysvetlil.Núdzový stav, ktorý bol v minulosti v Taliansku zavedený v prípade záplav či zemetrasení, regionálnym úradom zaisťuje mimoriadne právomoci.Conte vyhlásil stav núdze najprv 31. januára po tom, čo boli v Ríme potvrdené dva prípady nákazy novým koronavírusom.V máji po tom, čo začali klesať počty nakazených, začalo Taliansko uvoľňovať prísne opatrenia zavedené v rámci dvojmesačného "lockdownu". Zdravotnícki predstavitelia však varujú, že hoci sa kríza v krajine zmiernila, vírus sa ešte stále šíri.Taliansko vo štvrtok uzatvorilo hranice pre cestujúcich z 13 krajín, ktoré v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 považuje za rizikové, vrátane Brazílie či Bangladéša. Stalo sa tak po tom, ako bol zistený vysoký počet nakazených medzi cestujúcimi, ktorí prileteli z Dháky do Ríma.V Taliansku sa koronavírusom nakazilo viac než 242.000 ľudí a takmer 35.000 ochoreniu COVID-19 podľahlo.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.