Poradca vlády: Druhá vlna koronavírusu môže Francúzsko zasiahnuť v novembri Paríž 26. augusta (TASR) - Druhá vlna pandémie koronavírusu by mohla Francúzsko zasiahnuť v novembri, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 26.08.2020 categoryDenné správy

Paríž 26. augusta (TASR) - Druhá vlna pandémie koronavírusu by mohla Francúzsko zasiahnuť v novembri, povedal poradca vlády Jean-Francois Delfraissy v stredu pre miestne médiá. Novou správou je aj to, že prístavné mesto Marseille sprísnilo v boji s nákazou opatrenia. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.Úrady v Marseille v utorok večer oznámili, že bary a reštaurácie musia mať kratšie otváracie hodiny. Zároveň rozšírili v období od 26. augusta do 30. septembra povinné nosenie rúšok v tomto juhofrancúzskom meste."Sú obavy, že druhá vlna príde v novembri," uviedol pre televíziu France 2 profesor Jean-Francois Delfraissy. Ten šéfuje vedeckej rade, ktorá radí vláde počas pandémie.Francúzsko má siedmy najvyšší počet úmrtí na ochorenie COVID-19 na svete a vláda pozorne sleduje údaje, aby videla, či je nutné zaviesť nové obmedzenia alebo karanténu.Na základe nových opatrení musia mať bary a reštaurácie v Marseille zatvorené od 23.00 h do 06.00 h SELČ, hoci predtým mohli mať otvorené do polnoci či do 01.00 h SELČ.Povinné nosenie rúšok bude teraz povinné vonku na verejných priestranstvách vo všetkých štvrtiach mesta; predtým boli povinné len v niektorých mestských oblastiach.Francúzske ministerstvo zdravotníctva hlásilo v utorok 3304 nových prípadov infekcie, čo je výrazne pod dennými maximami zaznamenanými minulý týždeň. Čoraz viac však majú pozitívne testy mladí dospelí.Celkový počet úmrtí na COVID-19 vo Francúzsku bol v utorok 30.544, dodal Reuters.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.