lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maroko začína otvárať hranice po prísnom uzavretí krajiny v dôsledku COVID-19 Rabat 9. júla (TASR) - Maroko začne od budúceho týždňa postupne otvárať vzdušné a námorné ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 09.07.2020 categoryDenné správy

Rabat 9. júla (TASR) - Maroko začne od budúceho týždňa postupne otvárať vzdušné a námorné hranice po jednom z najprísnejších uzavretí hraníc na svete, ktoré uväznilo tisíce turistov v krajine a tisíce Maročanov v zahraničí bez toho, aby sa mohli vrátiť domov. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie marockej vlády.Od 14. júla, v prvej fáze znovuotvárania hraníc, budú môcť cestovať len občania Maroka a emigranti žijúci v Maroku.Národné letecké spoločnosti naplánujú toľko letov, koľko je potrebných na návrat Maročanov žijúcich v zahraničí a taktiež cudzincov žijúcich v Maroku. Od cestujúcich sa vyžaduje, aby pred nástupom do lietadla smerom do Maroka predložili negatívny test na ochorenie COVID-19 vykonaný do 48 hodín pred odletom, ako aj test na protilátky na potvrdenie prekonanej infekcie.Trajekty z francúzskeho prístavu Sete a talianskeho prístavu Janov budú môcť pokračovať v plavbe do marockých prístavov. Z ostatných prístavov sa do Maroka zatiaľ nebude môcť premávať.Marockí občania a cudzinci žijúci v krajine budú môcť opustiť Maroko aj letecky, aj po mori.Maroko náhle pozastavilo všetky medzinárodné lety a osobnú lodnú prepravu 15. marca. Výnimku na návrat do krajiny nedostali ani občania Maroka, ktorí uviazli v zahraničí, či turisti vracajúci sa domov.Krajina doposiaľ zaznamenala viac ako 14.000 prípadov nákazy a 242 úmrtí.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...