lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MONITOR: Pacienti v Malackách sa od 1. apríla môžu pripraviť na poplatky Bratislava 30. marca (TASR) - Pacienti v Malackách sa od 1. apríla môžu pripraviť na ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 30. marca (TASR) - Pacienti v Malackách sa od 1. apríla môžu pripraviť na poplatky v tamojšej nemocnici. Za niektoré výkony si začne zariadenie účtovať od 100 do 200 eur. Informovala o tom dnes STV."Nemocnica v Malackách od apríla spoplatní zákroky, ako je napríklad laparoskopická operácia žlčníka alebo kyretáž. Všeobecná zdravotná poisťovňa totiž radikálne škrtá, ak pacient nie je v nemocnici dlhšie ako 96 hodín, zariadenie dostane podstatne menej ako doteraz," uvádza STV s tým, že nemocnica nemá na výber. Keď si pacient nepriplatí, nový systém ju "položí na kolená". Koľko si pacient priplatí, ešte nie je jasné.Je možné, že poplatky zrejme zavedú aj nemocnice v Komárne a vo Zvolene. Peter Ottinger z Asociácie nemocníc Slovenska pre STV povedal, že je šanca a čas ponúknuť pacientovi, či je ochotný nechať si urobiť výkon za nových podmienok.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...