lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Univerzitná nemocnica pozastavila plánované hospitalizácie a výkony Košice 28. novembra (TASR) - V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach pribúdajú lekári, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 28. novembra (TASR) - V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach pribúdajú lekári, ktorí si rozmysleli svoju výpoveď. "K 70 z minulého týždňa pribudlo ďalších 15. Celkový počet späťvzatí je k dnešnému dňu 85. V platnosti ostáva 153 výpovedí, no lekári z viacerých pracovísk prehodnocujú svoj postoj a ústne dnes deklarovali záujem výpovede stiahnuť," informovala dnes TASR hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová. UNLP aj napriek tomu dnes pristúpila k pozastaveniu plánovaných hospitalizácii a výkonov na viacerých pracoviskách. Platí to do odvolania. „Verím, že sa toto opatrenie stane v krátkom čase minulosťou a že nebude potrebné uplatniť po 1. decembri krízový scenár poskytovania zdravotnej starostlivosti," povedal riaditeľ Tomáš Sieber. UNLP podľa svojej hovorkyne pripravovala cez víkend nové platové dekréty pre všetkých zamestnancov nemocnice, ktoré dnes ráno spolu so späťvzatiami distribuovali členovia manažmentu na jednotlivé pracoviská. „Minulý a tento týždeň sa nám podarilo dohodnúť na stiahnutí výpovedí so všetkými pľúcnymi lekármi a pracovníkmi urologického oddelenia, ktorí ostávajú v pracovnom pomere en bloc. Časť lekárov stiahla výpovede na ďalších chirurgických pracoviskách – na klinike úrazovej chirurgie, klinike ortopédie a traumatológie pohybového ústrojenstva, II. chirurgickej klinike a oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a máme prísľub, že viaceré pracoviská zajtra (29.11.) stiahnu výpovede hromadne," povedal riaditeľ UNLP Tomáš Sieber. Dnes ponúkol svojim lekárom paušálne zvýšenie miezd o 300 eur.Súčasťou krízového plánu UNLP je spájanie totožných pracovísk, presúvanie pracovníkov medzi príbuznými odbormi a hospitalizácia pacientov na iných oddeleniach. Manažment nemocnice sa tiež dohodol s vedením niektorých nemocníc o vykrytí časti anestéziologických a traumatologických služieb. Ústredná vojenská nemocnica v Ružomberku je pripravená v prípade potreby prijať akútnych neurochirurgických pacientov. UNLP zriadila pre svojich pacientov krízovú telefónnu linku, na ktorej dostanú informáciu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti v UNLP. Telefonický kontakt je 0907 922 511.Rovnakú telefonickú linku má aj košická Detská fakultná nemocnica (DFN). Non-stop linka pre rodičov, ktorí sa chcú pýtať na hospitalizácie svojich detí, je 0910 900 561.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...