lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Irán vyžaduje, aby sa všetci dali zaočkovať štvrtou dávkou vakcíny proti covidu Teherán 27. mája (TASR) - Irán vyžaduje, aby sa všetky vekové skupiny obyvateľstva dali zaočkovať ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 27.05.2022 categoryDenné správy

Teherán 27. mája (TASR) - Irán vyžaduje, aby sa všetky vekové skupiny obyvateľstva dali zaočkovať štvrtou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Oznámilo to v piatok tamojšie ministerstvo zdravotníctva, informuje agentúra DPA."Každý musí v blízkej budúcnosti dostať štvrtú dávku vakcíny, aby sme pandémiu mali aj naďalej pod kontrolou," povedal námestník iránskeho ministra zdravotníctva Kamál Hejdarí.Irán chce podľa jeho slov takýmto opatrením dosiahnuť až 95-percentnú ochranu pred koronavírusom. DPA pripomína, že v krajine dosiaľ vyžadovali, aby sa štvrtou dávkou proticovidovej vakcíny dali zaočkovať ľudia vo veku od 70 rokov.Irán sužovala pandémia koronavírusu obzvlášť intenzívne do polovice minulého roka. V auguste tam vtedy denne pribúdalo viac 50.000 nakazených a vyše 700 úmrtí súvisiacich s týmto vírusom.Situácia sa však výrazne zlepšila po spustení vakcinačnej kampane, uvádza DPA. V súčasnosti je v 84-miliónovej krajine zaočkovaných už viac ako 64 miliónov obyvateľov. Takmer 58 miliónov ľudí už dostalo dve dávky a viac ako 27 miliónov tri dávky vakcíny.Podľa najnovších údajov iránskeho ministerstva zdravotníctva pribudlo za posledný deň 185 prípadov nákazy a šesť súvisiacich úmrtí. Od vypuknutia pandémie celkovo Irán zaevidoval viac ako sedem miliónov prípadov nákazy a vyše 140.000 súvisiacich úmrtí.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...