lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


HZS: Zraneného lyžiara v Derešskom kotli ratovali horskí i leteckí záchranári Jasná 24. marca (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) z Oblastného strediska Nízke Tatry zasahovali ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 24.03.2018 categoryDenné správy

Jasná 24. marca (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) z Oblastného strediska Nízke Tatry zasahovali v sobotu popoludní v žľabe Derešského kotla. Uviazol tam slovenský lyžiar. Pomáhali aj leteckí záchranári. Ako informovala na svojej webovej stránke HZS, 30-ročný lyžiar zlyžoval do nesprávneho žľabu, ktorý sa končil strmým skalným prahom a zároveň nebolo možné vrátiť sa späť. Horskí záchranári požiadali o súčinnosť leteckých záchranárov z Banskej Bystrice a zároveň odišli uviaznutému mužovi na pomoc záchranári HZS z Oblastného strediska Nízke Tatry. "Po prílete do oblasti vzali leteckí záchranári na palubu jedného záchranára HZS, ktorého vysadili nad uviaznutým lyžiarom. Horský záchranár zaistil uviaznutého lyžiara, ktorý utrpel úraz nohy, mal kŕče a bol mierne podchladený. Spustili k nemu aj lekárku vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby," informuje HZS. Po ošetrení pacienta pomocou vrtuľníka v trojrohej sedačke evakuovali z terénu spolu s lekárkou, zraneného lyžiara previezli letecky do banskobystrickej nemocnice.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.