lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Bulharsko opäť zaviedlo niektoré epidemiologické opatrenia Sofia 9. júla (TASR) - Bulharsko sprísnilo vo štvrtok epidemiologické opatrenia po náraste počtu prípadov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 09.07.2020 categoryDenné správy

Sofia 9. júla (TASR) - Bulharsko sprísnilo vo štvrtok epidemiologické opatrenia po náraste počtu prípadov nákazy koronavírusom. Kluby a bary sa opäť zatvorili, športové zápasy sa budú hrať pred prázdnymi tribúnami, píše agentúra AFP s odvolaním sa na predstaviteľov ministerstva zdravotníctva.Bulharsko zaznamenalo vo štvrtok dosiaľ najvyšší počet 240 nových prípadov infekcie. Celkový počet nakazených sa zvýšil na 6342. Chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, podľahlo 259 pacientov.Táto balkánska krajina bola až donedávna pandémiou iba mierne zasiahnutá. Opatrenia zavedené s cieľom obmedziť jej šírenie uvoľnila skôr ako väčšina iných európskych krajín.Minister zdravotníctva Kiril Ananiev na štvrtkovej tlačovej konferencii oznámil znovuzavedenie niektorých opatrení."Máme tu trend rastúceho počtu prípadov, ktorý bude pravdepodobne pokračovať aj v nasledujúcich dňoch," povedal Ananiev."Ukázalo, že disciplína nie je našou najsilnejšou kvalitou, čo znamená, že musíme opäť zaviesť niektoré opatrenia," vysvetlil.Podľa nových nariadení sa všetky vonkajšie aj vnútorné športové zápasy budú hrať bez divákov. Nočné kluby, diskotéky a bary zostanú zatvorené. Otvorené boli od 15. júna. Naďalej sa môžu uskutočniť vonkajšie podujatia, ale iba s polovičným počtom zúčastnených. Nariadenie takisto obmedzuje počet účastníkov na svadbách, krstoch či pohreboch na 30.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...