lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Bosna a Hercegovina hlási 215 nových prípadov ochorenia COVID-19 Sarajevo 9. júla (TASR) - Zdravotnícke úrady v Bosne a Hercegovine potvrdili za uplynulých 24 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 09.07.2020 categoryDenné správy

Sarajevo 9. júla (TASR) - Zdravotnícke úrady v Bosne a Hercegovine potvrdili za uplynulých 24 hodín 215 nových prípadov koronavírusového ochorenia COVID-19, pričom päť ďalších pacientov chorobe podľahlo.Úrady otestovali 1860 ľudí, z ktorých bolo 110 pozitívnych vo Federácii Bosny a Hercegoviny a 105 v Republike srbskej, informovala vo štvrtok tlačová agentúra HINA.Najvyšší počet infikovaných opäť zaznamenali v hlavnom meste Sarajevo, od stredy tam pribudlo 30 prípadov. V meste Banja Luka - de facto metropole Republiky srbskej - pribudlo 18 nových prípadov a v Zvorniku na východe krajiny 14.Celkovo si COVID-19 dosiaľ vyžiadal v Bosne a Hercegovine 214 mŕtvych.Branislav Zeljkovič, šéf inštitútu verejného zdravotníctva v Republike srbskej, potvrdil, že úrady sa obávajú náhleho nárastu nových prípadov nákazy - počet infikovaných je totiž vyšší než počet tých, ktorí sa uzdravili.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...