lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BBSK: V Rooseveltovej nemocnici platí zákaz návštev, stúpli počty chorých Banská Bystrica 17. januára (TASR) – Na všetkých oddeleniach Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 17.01.2017 categoryDenné správy

Banská Bystrica 17. januára (TASR) – Na všetkých oddeleniach Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici platí zákaz návštev príbuzných pacientov. Informuje o tom riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková na webovej stránke Rooseveltovej nemocnice. Zákaz návštev platí až do odvolania a súvisí s nárastom výskytu akútnych respiračných ochorení, chrípky a jej podobných ochorení v celom Banskobystrickom kraji.Ako v závere uplynulého týždňa TASR informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, počty chorých stúpli o tretinu."Na základe analýzy hlásení 56 percent všetkých lekárov pre deti a dorast a 52 percent lekárov pre dospelých z Banskobystrického kraja epidemiológovia RÚVZ konštatujú, že v druhom kalendárnom týždni tohto roka pokračuje trend zvyšujúcej sa chorobnosti obyvateľov kraja. V medzitýždňovom porovnaní sa počet chorých na akútne respiračné ochorenia zvýšil o 29 percent a počty chorých na chrípku a jej podobné ochorenia o 31 percent," uviedla Tolnayová.Oproti rovnakému obdobiu vlaňajšieho roka je o 80 percent viac chorých na rôzne respiračné ochorenia, výskyt chrípky je až štvornásobne vyšší.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...