lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10826 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Zranená pakistanská školáčka sa bude liečiť v Birminghame

Londýn 15. októbra (TASR) - Zranená pakistanská školáčka, ktorá sa preslávila odvahou povzbudzovať dievčatá k vzdelávaniu, bude hospitalizovaná v nemocnici v Birminghame. Na špecializovanom traumatologickom oddelení Nemocnice kráľovnej Alžbety sa Malala Jusafzajová podrobí liečbe strelných zranení, ktoré utrpela minulý týždeň pri útoku fundamentalistického hnutia Taliban. Nemocnica kráľovnej ...

Lekarne.sk

ZDRAVOTNÍCTVO: LOZ vyzvalo ministerku,aby odvolala riaditeľa žilinskej nemocnice

Bratislava 23. novembra (TASR) – Lekárski odborári listom vyzvali ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú (nominantka Smeru-SD), aby odvolala riaditeľa žilinskej fakultnej nemocnice Štefana Voláka. Ten v utorok (20. 11.) oficiálne požiadal tri odborové organizácie žilinskej nemocnice o udelenie súhlasu s výpoveďou podpredsedu LOZ a zároveň predsedu základnej organizácie LOZ vo Fakultnej ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pri zmene zdravotnej poisťovne treba vrátiť starý preukaz do 8. januára

Bratislava 4. januára (TASR) - Ľudia, ktorí zmenili od nového roka zdravotnú poisťovňu, by nemali zabúdať na vrátenie preukazu poistenca svojej pôvodnej poisťovni. Podľa zákona tak musia urobiť najneskôr do 8. januára. Preukaz môžu vrátiť osobne v pobočke alebo poštou.

Lekarne.sk

Nový Zéland: Smrť 30-ročnej ženy súvisí s nadmerným pitím Coca-Coly

Wellington 12. februára (TASR) - Nadmerné pitie Coca-Coly bolo "podstatným faktorom", ktorý prispel k smrti 30-ročnej matky ôsmich detí z Nového Zélandu. Podľa BBC to oznámil koroner, ktorý vyšetroval príčiny jej úmrtia. Natasha Harrisová z novozélandského mesta Invercargill zomrela pred troma rokmi na následky zastavenia srdcovej činnosti.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Jarná aktivita kliešťov sa začína koncom marca

Banská Bystrica 21. marca (TASR) - Jarná aktivita kliešťov sa začína koncom marca a vrcholí v apríli a máji. Druhýkrát sa začínajú množiť na jeseň. Na Slovensku žije približne dvadsať druhov kliešťov.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...