lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10020 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Sestry strávia noc pred Úradom vlády, odkázali, že jeseň môže byť horúca

Bratislava 2. októbra (TASR) - Výkriky "Bez sestier to nejde", či otázka "Kto sa o vás postará?" zneli dnes Námestím slobody pred Úradom vlády SR v Bratislave. Prišlo tam niekoľko desiatok sestier, ktoré sú nespokojné so situáciou v zdravotníctve, ako aj s riešením ich platovej otázky.

Lekarne.sk

EK: Hrozí, že do roku 2020 bude v EÚ milión miest v zdravotníctve neobsadených

Budapešť 5. apríla (TASR) – Do roku 2020 môže byť v rámci Európskej únie v zdravotníctve neobsadených milión pracovných miest. Je to vážne riziko, ktoré môže viesť k nevyváženej starostlivosti o pacientov, vyhlásil dnes v maďarskom Gödöllö komisár Európskej komisie pre zdravie a spotrebiteľskú politiku John Dalli. Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI na dvojdňovom neformálnom zasadaní ...

Lekarne.sk

USA: Kongresmanke Giffordsovej rekonštruovali lekári lebku

Houston 19. mája (TASR) - Americká kongresmanka Gabrielle Giffordsová sa zotavuje po stredajšej operácii, pri ktorej jej lekári v nemocnici v Houstone rekonštruovali lebku. V noci nadnes SELČ o tom informovala houstonská nemocnica Memorial Hermann Hospital s tým, že pacientka absolvovala kranioplastiku. Pri nej nahrádzajú lekári otvorenú časť lebky pôvodnou kosťou alebo plastovým implantátom.

Lekarne.sk

EÚ: Situácia okolo nákazy E. coli je už pod kontrolou

Valletta 13. júna (TASR) - Situáciu okolo šírenia bakteriálnej črevnej nákazy v Európe sa už zrejme podarilo dostať pod kontrolu. Uviedol to dnes európsky komisár pre zdravie a spotrebiteľskú politiku John Dalli. "Neznamená to však, že počas nasledujúcich týždňov už nebudú pribúdať nové prípady - pretože musíme rátať s inkubačnou dobou.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Vo Vranovskej nemocnici uviedli do prevádzky nový inkubátor

Vranov nad Topľou 19. júla (TASR) - Na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Vranovskej nemocnice, n. o., uviedli dnes oficiálne do prevádzky nový inkubátor. Na zakúpenie prístroja v hodnote približne 15.000 eur získalo zdravotnícke zariadenie príspevky od súkromnej spoločnosti a nadácie. Vo vranovskej pôrodnici pracovali doteraz, podľa vedúcej lekárky novorodeneckého oddelenia Boženy Sotákovej, ...

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...