lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10713 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Vo Švédsku sťahujú z obchodov mrazené lasagne, v ktorých je konské mäso

Štokholm 8. februára (TASR) - Potravinárska spoločnosť Findus sťahuje vo Švédsku z trhu mrazené Hovädzie lasagne, pretože obsahujú konské mäso namiesto hovädzieho, ktoré uvádzajú v názve. Jeho prítomnosť potvrdili testy, informovala dnes agentúra AP. K podobnému sťahovaniu výrobkov došlo tento týždeň v Británii a Írsku, kde inšpektori našli vo viacerých supermarketoch hamburgery s vysokým ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Union ZP vráti na doplatkoch za lieky 1536 poistencom vyše 30.600 eur

Bratislava 18. marca (TASR) - Union ZP vráti doplatky za lieky za posledný štvrťrok roka 2012 vyše 1500 poistencom. Celkovo tak zdravotne postihnutým a dôchodcom vyplatí vyše 30.600 eur. "Preplatky budú vyplatené oprávneným osobám najneskôr do 31.3.2013," informovala hovorkyňa poisťovne Judita Smatanová.

Lekarne.sk

VLÁDA: Odobrila poslanecký návrh potrebný na zavádzanie DRG

Bratislava 24. apríla (TASR) - Zoznam chorôb by sa mal pre potreby zavádzania nového spôsobu odmeňovania nemocníc, tzv. DRG systému, zmeniť. Poslanec Národnej rady SR Richard Raši (Smer-SD) predložil novelu zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorá doteraz používaný zoznam chorôb od septembra rozširuje.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Vo Vranovskej nemocnici zrekonštruovali detské oddelenie

Vranov nad Topľou 31. mája (TASR) - Zrekonštruované priestory detského oddelenia vrátane novovybudovaného kútika pre najmenších pacientov uviedli dnes do života vo Vranovskej nemocnici. Ako informoval riaditeľ nemocnice Eugen Lešo, náklady spojené s rekonštrukciou dvoch nadštandardných izieb a centrálnej časti tohto oddelenia zafinancoval prevádzkovateľ nemocnice spoločnosť Svet zdravia. Na ...

Lekarne.sk

USA: Texas zakázal interrupcie po 20. týždni tehotenstva

Washington 14. júla (TASR) - Stúpenci práva na interrupcie chcú dnes napadnúť na súde nový zákon zakazujúci umelé ukončenie tehotenstva po 20. týždni plodu, ktorý schválil parlament amerického štátu Texas. Zákon sprísňuje nariadenie pre lekárov a kliniky, ktoré vykonávajú interrupcie a jeho dôsledkom bude ukončenie činnosti mnohých doterajších poskytovateľov týchto služieb, informovala ...

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.