lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10815 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Anglickí lekári vykonali prvú transplantáciu ruky v Británii

Londýn 4. januára (TASR) - Chirurgovia v anglickom meste Leeds vykonali prvú transplantáciu ruky v Británii. Novú končatinu dostal 51-ročný Mark Cahill, bývalý krčmár z grófstva West Yorkshire, informovala dnes stanica BBC. Podľa lekárov sa pacient po osemhodinovej operácii, ktorá prebehla 27. decembra, úspešne zotavuje.

Lekarne.sk

LEVOČA: Miestna nemocnica sa pripojila k Valentínskej kvapke krvi

Levoča 12. februára (TASR) - Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča si tento rok opäť zopakuje Valentínsku kvapku krvi, ktorá bude trvať až do 21. februára. Hematologicko-transfúzne oddelenie privíta v rámci akcie študentov stredných škôl a gymnázií z Levoče a blízkeho okolia, naplánované sú tiež výjazdy do okolitých miest a obcí. "Darovanie krvi je prejavom zodpovednosti, úcty a lásky k ...

Lekarne.sk

LEVOČA: V nemocnici prešlo obnovou psychiatrické,urologické a RTG oddelenie

Levoča 21. marca (TASR) – Vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Levoča, a. s. dnes slávnostne uviedli do prevádzky zrekonštruované priestory troch tunajších oddelení. Za viac než 700. 000 eur sa tak obnovili priestory psychiatrického, rádiodiagnostického a urologického oddelenia i operačných sál.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Košiciach sa zišli špičkoví odborníci v liečbe glaukómu

Košice 26. apríla (TASR) - Už tretí kongres Slovenskej glaukómovej spoločnosti (SGS), ktorý sa uskutočňuje dnes a v sobotu (27.4.) v Košiciach nadväzuje na tradíciu, ktorá sa začala založením Slovenskej glaukómovej spoločnosti v roku 2009. Spoločnosť tak vytvára priestor pre prezentácie nielen glaukómových špecialistov, ale aj pre tých, ktorí chcú vyjadriť svoje skúsenosti, poznatky a ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V nemocnici v Lučenci pribudli lôžka pre dlhodobo chorých

Lučenec 4. júna (TASR) - Liečebňu pre dlhodobo chorých (LDCH) vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci sťahujú tento týždeň do nových priestorov. Ako pre TASR povedal riaditeľ nemocnice Július Höffer, po presťahovaní sa zvýši počet lôžok na oddelení a zvýši sa aj kvalita poskytovaných služieb. Nemocnica tak reaguje na potreby regiónu.

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.