lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10019 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V EÚ sa našli nebezpečné kozmetické výrobky

Bratislava 20. októbra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ SR) dnes upozornil na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii. Nahlásili ich do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) kontrolné orgány v Nemecku a v Portugalsku. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Gabriel Šimko.

Lekarne.sk

KOŠICE: Chirurgovia ošetrili viacerých zranených po pomyšknutí na klzkom povrchu

Košice 21. novembra (TASR) - Úrazoví chirurgovia Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice zaznamenali v priebehu dnešného dňa viacero úrazov v dôsledku pošmyknutia na klzkom povrchu. „Hneď zrána prišla na ošetrenie do ambulancie Kliniky úrazovej chirurgie 62-ročna žena, ktorá si po páde na chodníku poranila čelo a nalomila kosť v oblasti zápästia. Viacerých pacientov po páde na zem ...

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: FNsP pracovnú povinnosť uložila 60 lekárom, ktorí podali výpoveď

Banská Bystrica 1. decembra (TASR) - Pracovná povinnosť bola dnes uložená 60 lekárom, ktorí podali výpoveď v banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F.D. Roosevelta. TASR to uviedla Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice. Ostatným lekárom sa skončil pracovný pomer a nesmú byť poverení žiadnym výkonom, vysvetlila.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zdravotné poisťovne vrátia doplatky za lieky vyše 6000 ľuďom

Bratislava 18. decembra (TASR) - Poistencom, ktorí spadajú do ochranného limitu na doplatky za lieky, vracajú poisťovne po druhýkrát doplatky nad určený limit. Peniaze všetky tri zdravotné poisťovne pôsobiace na slovenskom trhu posielajú v týchto dňoch. Poistenci ich dostanú automaticky, nie je potrebné o ne žiadať.

Lekarne.sk

VYHLÁSENIE: P. MARKOVIČ: Vítam schválenie zákona o minimálnych mzdových nárokoch

Bratislava 1. februára (TASR) - Poslanec NR SR Peter Markovič (SDKÚ-DS) považuje schválenie minimálnych mzdových nárokov pre sestry a pôrodné asistentky za správne a spravodlivé. Schválený zákon nie len ukotvuje minimálnu mzdovú úroveň pre zdravotné sestry a pôrodné asistentky, ale je aj dôkazom toho, že politika sa dá robiť serióznym a vecným spôsobom. "Je to dôkaz, že viesť seriózne ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...