lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 9562 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

V Ugande sa po dvoch rokoch objavil opäť nebezpečný marburský vírus

authorTASR datePondelok, 06.10.2014 categoryDenné správy

Kampala 6. októbra (TASR) - Po dvoch rokoch zaznamenali v africkej Ugande opäť ochorenie spôsobené marburským vírusom. Pacient, 30-ročný zdravotník misionárskej nemocnice v Kampale, vírusové ochorenie, ktoré je podobné ebole a ktoré končí veľmi často úmrtím, neprežil. Zomrel ešte 28. septembra.

Lekarne.sk

Nórsky pracovník Lekárov bez hraníc sa v Sierre Leone nakazil ebolou

authorTASR datePondelok, 06.10.2014 categoryDenné správy

Štokholm 6. októbra (TASR) - Organizácia Lekári bez hraníc (MSF) v Nórsku oznámila, že jeden z jej zamestnancov v africkom štáte Sierra Leone mal pozitívny test na vírus ebola. Skupina vo vyhlásení uviedla, že nórskeho pracovníka v nedeľu presunuli do izolácie po tom, ako dostal horúčku. Laboratórne testy vykonané ešte v ten istý deň potvrdili, že sa nakazil smrtiacim vírusom.

Lekarne.sk

MALACKY: Mení sa poskytovanie lekárskej pohotovosti, zmeny sa týkajú LSPP i ÚPS

authorTASR datePondelok, 06.10.2014 categoryDenné správy

Malacky 6. októbra (TASR) – Doterajší poskytovateľ Lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) v Malackách dnešným dňom ukončí poskytovanie tejto ambulantnej formy lekárskej pohotovosti. Od stredy (8.10.) má LSPP v Malackách zabezpečovať nový poskytovateľ, Komplexná záchranná služba Bratislava-Nové Mesto. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Komplexnej záchrannej služby Marek Odkorek.

Lekarne.sk

Španielsko: Test preukázal nákazu vírusom ebola u zdravotnej sestry

authorTASR datePondelok, 06.10.2014 categoryDenné správy

Madrid 6. októbra (TASR) - Španielska ošetrovateľka, ktorá sa v Madride starala o kňaza nakazeného vírusom ebola, je pravdepodobne prvým prípadom nákazy smrtiacim vírusom, ku ktorému došlo mimo oblasti západnej Afriky. Informovali o tom dnes médiá s odvolaním sa na zdroje z prostredia španielskych zdravotníckych úradov. Test dnes potvrdil ebolu u španielskej zdravotnej sestry, píše agentúra AP...

Lekarne.sk

Španielsko potvrdilo prvý prípad nákazy ebolou mimo západnej Afriky

authorTASR datePondelok, 06.10.2014 categoryDenné správy

Madrid 6. októbra (TASR) - Španielski zdravotnícki predstavitelia dnes potvrdili, že španielska zdravotná sestra, ktorá sa starala o kňaza chorého na ebolu, je týmto smrtiacim vírusom tiež nakazená. Ministerka zdravotníctva Ana Matová na tlačovej konferencii povedala, že bol zavedený postup pre mimoriadne okolnosti a úrady sa snažia stanoviť zdroj nákazy. Ide o prvý prípad nákazy smrtiacim ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...