lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10358 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

LOZ: Vyzývame KDH, aby stiahlo Ivana Uhliarika z kandidátky

Bratislava 14. februára (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) vyzýva KDH, aby stiahlo z kandidátky ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol predseda LOZ Marián Kollár s tým, že kľúčové pozície v rezorte zdravotníctva zastávajú ľudia, ktorých spoločným menovateľom je ich niekdajšia práca pre finančnú skupinu Penta. Kollár poukázal napríklad na šéfa...

Lekarne.sk

Sklerózou multiplex trpí v SR asi 8000 pacientov, v máji bude Svetový deň SM

Bratislava 28. marca (TASR) - Skleróza multiplex (SM) - roztrúsená mozgomiechová skleróza - je závažné chronické neurologické ochorenie, patriace do skupiny autoimunitných. Je to neurodegeneračné ochorenie, ktoré výrazne znižuje kvalitu života vo sfére osobnej, rodinnej, pracovnej či spoločenskej. Je síce nevyliečiteľné, ale liečiteľné, jeho príznaky a dôsledky sa dajú zmierniť či spomaliť.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Bezpečný spánok bábätiek vo FNsP strážia ďalšie monitory dychu

Banská Bystrica 3. mája (TASR) - Oddeleniu neonatológie a Jednotky intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti (JIRS) banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta pribudli ďalšie dva monitory dychu dieťaťa, ktoré sú účinným monitorom porúch dýchania novorodencov a pomáhajú v prevencii Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Oddelenie má monitory vďaka pomoci od ...

Lekarne.sk

OTS: Afatinib prináša bezprecedentnú účinnosť u pacientov s karcinómom pľúc

Bratislava 15. júna (TASR-OTS) - Výsledky štúdie LUX-Lung 3 fázy III preukázali, že pacienti s karcinómom pľúc, ktorí užívali v prvej línii liečby nový ireverzibilný blokátor rodiny ErbB liek afatinib*, žili takmer jeden rok, kým ich nádor začal znovu rásť (prežívanie bez progresie (PFS 11,1 mesiaca). Na porovnanie, pacienti, ktorí užívali štandardnú chemoterapiu (pemetrexed / cisplatina), ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Predsedníčkou ÚDZS má byť M. Pažinková

Bratislava 19. júla (TASR) - Novou predsedníčkou Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) má byť od začiatku augusta Monika Pažinková. Vo funkcii tak má nahradiť Jána Gajdoša, ktorý sa vzdal funkcie. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská už predložila návrh na jej menovanie na rokovanie vlády.

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.