lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10059 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Vedci: Obeťami malárie je dvakrát toľko ľudí, než sa myslelo

Londýn 3. februára (TASR) - Malária môže zabíjať zhruba dvakrát viac ľudí, než si odborníci v minulosti mysleli. Táto choroba zároveň postihuje aj staršie deti a dospelých, o ktorých sa dlho predpokladalo, že sú voči nej najmenej náchylný. Tvrdí to nová štúdia publikovaná v britskom zdravotníckom časopise Lancet.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V apríli sa bude v troch mestách behať pre zdravé nohy

Bratislava 18. marca (TASR) - Chronické žilové ochorenia teda kŕčové žily trápia asi 60 percent slovenskej populácie. Aj preto sa v tomto roku opäť uskutoční Beh pre zdravé nohy. Ten je totiž podľa odborníkov ideálnou športovou aktivitou na udržanie zdravia žíl.

Lekarne.sk

NRSR: Zdravotne postihnutí chcú skupinu poslancov na riešenie svojich problémov

Bratislava 25. apríla (TASR) – Zdravotne postihnutí na dnešnom stretnutí s podpredsedníčkou NR SR Erikou Jurinovou (OĽaNO) navrhli vytvorenie poslaneckej skupiny, ktorá by sa zaoberala ich problémami. "Mala by to byť skupina poslancov z rôznych strán s rôznym zameraním a jednou z oblastí, ktorej by sa venovali intenzívnejšie a systematickejšie, by bola problematika osôb so zdravotným ...

Lekarne.sk

R. FICO: Môže dôjsť aj k prerušeniu výstavby závodu na vakcíny v Malackách

Bratislava 5. júna (TASR) - Podľa premiéra Roberta Fica je možné, že dôjde k prerušeniu výstavby továrne na výrobu vakcín v Malackách. A to až dovtedy, kým nebude jasný prevádzkovateľ tohto zariadenia, ktoré má občanom SR zabezpečiť dostatok vakcín v prípade pandémie chrípky. "Čo s tým, ak je tam preinvestovaných 10,7 milióna eur?

Lekarne.sk

Rusko: Zaplavené oblasti na juhu krajiny ohrozujú infekčné choroby

Moskva 11. júla (TASR) - Ruské úrady čelia "ťažkej situácii" v oblastiach na juhu krajiny, kde počas víkendu zabíjali záplavy, pretože sa tam začali šíriť infekčné choroby. Informoval dnes minister pre mimoriadne situácie Vladimir Pučkov. Hospitalizovaných bolo deväť chorých ľudí, povedal v štátnej televízii s tým, že zodpovední pracovníci situáciu pozorne monitorujú.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...