lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10461 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Podľa Union ZP nie je možné zdravotné poisťovne zákonne vyvlastniť

Bratislava 6. septembra (TASR) - Vyvlastnenie súkromných zdravotných poisťovní, ktoré v rámci vytvorenia jednej štátnej zdravotnej poisťovne pripúšťa vláda, nemusí byť vraj také jednoduché. "Ja by som nepredbiehal. Myslím, že tieto veci sú len v rovine zámeru a špekulovať o vyvlastnení je priskoro.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 5,7 percenta

Žilina 10. novembra (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v 45. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 5,7 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1342,3 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

MONITOR: R.FICO: Predaj aktív by mal stačiť na vyvlastnenie ZP aj novú nemocnicu

Bratislava 19. decembra (TASR) - Predaj "nepodstatných a nedôležitých" štátnych aktív, z ktorých Slovensko prakticky nemá žiadne výhody, zabezpečí krajine viac financií, než je potrebné na vyvlastnenie dvoch súkromných zdravotných poisťovní (ZP). V relácii televízie TA3 Téma dňa to dnes vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD) na margo vládneho zámeru vytvoriť systém jednej štátnej ZP. "My dnes ...

Lekarne.sk

Slovenko nevyužilo možnosť neregistrovať potratové tabletky, tvrdí Fórum života

Bratislava 30. januára (TASR) – Slovensko malo možnosť nezaregistrovať potratové tabletky v rámci centrálnej európskej registrácie, no nevyužilo ju. Ministerstvo zdravotníctva preto zavádza, keď tvrdí, že registráciu SR získala automaticky a nemala na výber. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil právnik Martin Dilong.

Lekarne.sk

MZSR: Na úhradu ambulantnej starostlivosti v EÚ nebude potrebný súhlas poisťovne

Bratislava 10. marca (TASR) - Slovenskí pacienti majú mať nárok na preplatenie ambulantnej zdravotnej starostlivosti v rámci ktoréhokoľvek štátu Európskej únie. Zdravotná poisťovňa im má takýto výkon uhradiť, pokiaľ o to následne požiadajú, do výšky úhrady nákladov v SR. Jej súhlas dopredu nebude potrebný. Vyplýva to z novely zákona o zdravotnom poistení, ktorou sa do slovenskej legislatívy ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...