lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10718 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Výskyt chrípky vzrástol o 40 percent

Banská Bystrica 18. mája (TASR) - Príchod chladného počasia po takmer tropických teplotách, ale aj silný vietor ovplyvnili v 20. kalendárnom týždni výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) aj chrípky a jej podobných ochorení (CHPO). Doterajší pokles týchto ochorení v Banskobystrickom kraji vystriedal na základe hlásení 53 percent lekárov pre deti a dorast a 47 percent lekárov prvého kontaktu...

Lekarne.sk

OTS: Falošné lieky - skutočná hrozba pre zdravie

OTS: Falošné lieky - skutočná hrozba pre zdravie Spoločnosť Sanofi sa zaviazala bojovať proti falšovaniu liekov na celom svete Bratislava 26. júna (TASR-OTS) - Popredná celosvetová farmaceutická spoločnosť Sanofi sa zaviazala bojovať proti falšovaniu liekov a pripojila sa k 1. celosvetovému dňu boja proti falšovaniu liekov, ktorý bol vyhlásený na 26. júna. Spoločnosť sa rozhodla zaviesť ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: SLK chce s premiérom diskutovať o zmene poisťovacieho systému

Bratislava 30. júla (TASR) - Predstavitelia Slovenskej lekárskej komory (SLK) sa chcú čo najskôr stretnúť s premiérom SR Robertom Ficom (Smer-SD). Diskutovať s ním chcú o pripravovanom zámere vlády vytvoriť jednu zdravotnú poisťovňu. Ako sa uvádza v liste SLK adresovanom premiérovi, na spoločnom stretnutí by zástupcovia lekárov radi otvorili otázku týkajúcu sa zmeny poisťovacieho systému.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dnešný prísľub VšZP je podľa Union zdravotnej poisťovne nereálny

Bratislava 14. septembra (TASR) - Dnešný verejný prísľub Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) zdravotníckym zariadeniam, že im nad rámec zmluvne dohodnutého finančného objemu uhradí všetky operácie svojich poistencov, ktorí sú aktuálne na čakacích listinách, označila Union zdravotná poisťovňa za nereálny. Do konca tohto roka by na čakacej listine nemal podľa vyhlásenia VšZP zostať ani jeden ...

Lekarne.sk

PIEŠŤANY: Zdravotne postihnutí sa môžu uchádzať o pobyt v Adeli Centre

Piešťany 12. októbra (TASR) – Do 22. októbra sa môžu zdravotne postihnutí dospelí s pohybovými poruchami neurologického pôvodu uchádzať o finančný príspevok na liečbu v ADELI Centre v Piešťanoch. Nadácia SPP spolu s Asociáciou pomoci postihnutým Adeli chce vo štvrtom pokračovaní programu O krok vpred okrem detí prvýkrát pomôcť pacientom nad 18 rokov a umožniť im návrat do normálneho života.

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.