lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10723 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: SLK chce s premiérom diskutovať o zmene poisťovacieho systému

Bratislava 30. júla (TASR) - Predstavitelia Slovenskej lekárskej komory (SLK) sa chcú čo najskôr stretnúť s premiérom SR Robertom Ficom (Smer-SD). Diskutovať s ním chcú o pripravovanom zámere vlády vytvoriť jednu zdravotnú poisťovňu. Ako sa uvádza v liste SLK adresovanom premiérovi, na spoločnom stretnutí by zástupcovia lekárov radi otvorili otázku týkajúcu sa zmeny poisťovacieho systému.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dnešný prísľub VšZP je podľa Union zdravotnej poisťovne nereálny

Bratislava 14. septembra (TASR) - Dnešný verejný prísľub Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) zdravotníckym zariadeniam, že im nad rámec zmluvne dohodnutého finančného objemu uhradí všetky operácie svojich poistencov, ktorí sú aktuálne na čakacích listinách, označila Union zdravotná poisťovňa za nereálny. Do konca tohto roka by na čakacej listine nemal podľa vyhlásenia VšZP zostať ani jeden ...

Lekarne.sk

PIEŠŤANY: Zdravotne postihnutí sa môžu uchádzať o pobyt v Adeli Centre

Piešťany 12. októbra (TASR) – Do 22. októbra sa môžu zdravotne postihnutí dospelí s pohybovými poruchami neurologického pôvodu uchádzať o finančný príspevok na liečbu v ADELI Centre v Piešťanoch. Nadácia SPP spolu s Asociáciou pomoci postihnutým Adeli chce vo štvrtom pokračovaní programu O krok vpred okrem detí prvýkrát pomôcť pacientom nad 18 rokov a umožniť im návrat do normálneho života.

Lekarne.sk

MZ SR: Lekárne by mali mať možnosť poskytnúť zľavy na doplatkoch za lieky

Bratislava 20. novembra (TASR) - Lekárne by mali mať možnosť aj po zrušení vernostných systémov naďalej poskytovať zľavy na doplatkoch za lieky, zdravotnícke pomôcky a dietetické potraviny predpísané na recept. Nový systém má podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej umožniť lekárňam znížiť doplatok pacientov na úkor svojej marže. "Ak lekárne reálne ukroja zo svojich marží a tieto ...

Lekarne.sk

ŽILINA: Po silvestrovských oslavách ošetrili 5 ľudí zranených pyrotechnikou

Žilina 1. januára (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline ošetrili po silvestrovských oslavách 5 ľudí, ktorých zranila pyrotechnika. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Mária Koporecová. „Išlo o popáleninu oboch rúk, zranenie predkolenia, prstov, poranenie brucha a zásah delobuchu do tváre.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...