lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 9532 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Slovensko sa zapája do európskej aktivity za záchranu života pri zástave srdca

authorTASR dateŠtvrtok, 16.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 16. októbra (TASR) - Každoročne dôjde k náhlemu zastaveniu srdca mimo nemocnice približne u 350. 000 Európanov, pričom 100. 000 z nich by mohlo žiť, keby sme im vedeli poskytnúť prvú pomoc.

Lekarne.sk

USA chcú využívať letecké základne v Španielsku v rámci boja proti ebole

authorTASR dateŠtvrtok, 16.10.2014 categoryDenné správy

Madrid 16. októbra (TASR) - Spojené štáty požiadali vládu v Madride o povolenie využívať americké letecké základne v Španielsku na operáciu boja proti epidémii eboly v Afrike. Informoval o tom dnes zdroj zo španielskeho ministerstva obrany. "Úrady USA skutočne požiadali Španielsko o využívanie svojich základní v krajine ako tranzitného bodu pre logistiku a technikov budujúcich poľné nemocnice ...

Lekarne.sk

Francúzsko: Na parížskom letisku začnú kontrolovať pasažierov kvôli ebole

authorTASR dateŠtvrtok, 16.10.2014 categoryDenné správy

Paríž 16. októbra (TASR) - Francúzsko začne od soboty kontrolovať pasažierov dopravných lietadiel kvôli šíreniu vírusu ebola na parížskom letisku Charlesa de Gaulla. Informovala o tom dnes agentúra AP. Zdravotnícke tímy budú merať cestujúcim teplotu predtým, ako im dovolia vstúpiť do terminálu.

Lekarne.sk

Zdravotníctvu chýba efektivita, zhodujú sa ministerstvo, poisťovne i lekári

authorTASR dateŠtvrtok, 16.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 16. októbra (TASR) – Ak by zdravotníctvo na Slovensku fungovalo efektívne, nemusel by sa riešiť dostatok peňazí v tomto rezorte. Zhodli sa na tom zástupcovia Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR, Slovenskej lekárskej komory (SLK) a zdravotných poisťovní VšZP a Dôvera. Na Trend konferencii Zdravotnícky manažment 2014, ktorá sa konala dnes a v stredu (15.10.) v Bratislave, predstavili ...

Lekarne.sk

KDH kritizuje vládu za rozpočet pre zdravotníctvo

authorTASR dateŠtvrtok, 16.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 16. októbra (TASR) – Návrh rozpočtu pre zdravotníctvo kritizuje opozičná strana KDH. Ak by bola zdravotná starostlivosť pre vládu prioritná, nenavrhla by menej ako dvojpercentné zvýšenie, poznamenal expert strany pre zdravotníctvo Marian Faktor. Viaceré rezorty si podľa neho polepšili viac.

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.