lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 9536 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Univerzitná nemocnica oslavuje 90 rokov, program je aj pre verejnosť

authorTASR dateUtorok, 30.09.2014 categoryDenné správy

Košice 30. septembra (TASR) - Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach si tento rok pripomína 90 rokov od svojho vzniku. Pri tejto príležitosti pripravila od 5. do 10. októbra sériu podujatí. Ich súčasťou bude Deň zdravia pre širokú verejnosť, odovzdávanie pamätných medailí, či odhalenie pamätnej tabule významnému kardiológovi Viliamovi Ganzovi.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Liečba depresie patrí do rúk lekárom, základným príznakom je anhedónia

authorTASR dateUtorok, 30.09.2014 categoryDenné správy

Bratislava 30. septembra (TASR) - Predpokladá sa, že do roku 2020 bude druhá priečka v rebríčku najčastejších príčin úmrtí vo svete patriť depresii. S ťažkou depresiou má v súčasnosti skúsenosť asi 17 percent ľudí. Prvá depresia sa obyčajne objavuje okolo 40. roku života, nie je to však pravidlo.

Lekarne.sk

KOŠICE: Do týždňa pohybu sa aktívne zapoja aj hendikepované deti

authorTASR dateUtorok, 30.09.2014 categoryDenné správy

Košice 30. septembra (TASR) – Aj telesne, zmyslovo a mentálne hendikepované deti z košických škôl sa zapoja do prebiehajúceho medzinárodného týždňa pohybu s názvom MOVE Week 2014. Občianske združenie Usmej sa na mňa v spolupráci s Ústavom telesnej výchovy a športu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (ÚTVŠ UPJŠ) zorganizuje v piatok (3.10.) športové dopoludnie v telocvični na Medickej ulici v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: ANS chce, aby rast nákladov na platy v zdravotníctve vykryl štát (2)

authorTASR dateUtorok, 30.09.2014 categoryDenné správy

Bratislava 30. septembra (TASR) – Regionálne nemocnice žiadajú, aby budúcoročný rast nákladov na mzdy ich zamestnancov vykryl štát. V opačnom prípade hovoria o hrozbe rušenia oddelení. Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) upozorňuje, že zákonné zvýšenie platov lekárov a zvýšenie minimálnej mzdy a koeficientu minimálnej mzdy u zdravotníckych i nezdravotníckych zamestnancov, bude mať na jej členské...

Lekarne.sk

RADÍME: Na zmenu zdravotnej poisťovne ostávajú posledné dni

authorTASR datePondelok, 29.09.2014 categoryDenné správy

Bratislava 29. septembra (TASR) - Ľudom ostávajú na prípadnú zmenu zdravotnej poisťovne posledné dva dni. Všetky preto v posledných septembrových dňoch rozšírili otváracie hodiny svojich kontaktných miest pre klientov. Prepoistiť sa možno len raz ročne, zmena bude platiť od januára 2015.

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...